Evenimente

Marathon MTB Bicaz 2014

Marathon MTB Bicaz 2014

Salbatice, neconventionale si provocatoare, asa ar putea fi caracterizate traseele maratonului MTB Bicaz – Ed. IV, din 31 mai. Iar evenimentul ar putea fi numit cu usurinta Maratonul dintre ape, daca tinem seama de faptul ca Bicazul se afla la confluenta raurilor Bicaz si Bistrita. Peisajele pe care le ofera sunt unice, numerosi pasionati de MTB fiind atrasi anual pe aceste poteci de vis care iti pun la incercare limitele.

Fie ca urci spre frumoasa vale a Tarcaului, fie ca mergi spre Cheile Bicazului prin Bicajel si Damuc, fie pe vechile drumuri ale plutasilor care se intorceau pe jos, peste munti, dupa ce vindeau bustenii, toate iti ofera experiente de neuitat.

Marathon MTB Bicaz 2014

Se porneste din zona barajului (portul vechi), pe un drum nepavat ce insoteste malul lacului de acumulare, prin padure. Drumul este suficient de larg, astfel incat copiii, insotiti de parinti, sa participe in siguranta, iar traseele Standard si Epic sunt suficient de atractive pentru participantii cu mai multa experienta, dornici de senzatii tari. Finish-ul este in zona Baicu, pe malul lacului, amenajata in scop turistic. De aici echipajele family (un parinte + un copil) vor fi transportate inapoi catre locul de start, cu un vaporas.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top