Stiri

Motivele pentru care merită să te muți la țară

Dacă ești sătul până peste cap de trafic, aglomerație, de sunetul claxoanelor, gălăgie și îți dorești o viață liniștită, unde să te bucuri de natură, probabil să te muți la țară e alegerea potrivită. Să lași viața de la bloc pentru cea din mediul rural nu este o decizie ușoară, dar dacă îți dorești o schimbare, cu siguranță e o variantă demnă de luat în calcul. Iată câteva dintre motivele pentru care merită să te muți la țară. 

Aerul mai curat 

Imaginează-ți diminețile acelea de vară când cocoșul dă deșteptarea, iar tu te trezești, ieși în curte și respiri aer de țară, a cărui prospețime îți oferă o senzație de libertate. Te poți bucura de parfumul unei flori, precum cel al trandafirilor, de mireasma aceea unică de fân sau de mirosul autentic de grădină. E adevărat, și la bloc te poți bucura de prezența unei plante sau a unei flori, dar senzația nu este aceeași.

Te poți apuca de horticultură 

Înainte de a te apuca de treabă, gândește-te la ce nivel vrei să ajungi cu horticultura. Dacă vrei să ai o livadă impunătoare, cu sute de pomi fructiferi, dacă vrei ca producția de legume să fie la nivelul zecilor sau sutelor de kilograme sau dacă ai nevoie de câteva hectare de teren pentru a cultiva cereale sau viță de vie. Sau pur și simplu îți dorești o grădină micuță, unde să plantezi câteva soiuri de legume. Drept urmare, asigură-te că ceri un extras carte funciara, pentru a te asigura că ai suprafața potrivită. În cazul în care îți place foarte mult casa, dar nu ai suficient teren pentru cultivare, ia în considerare să apelezi la ajutorul vecinilor, care îți pot pune la dispoziție o parcelă. În consecință, va trebui să semnezi un contract arenda.

Să crești propriile animale

Lapte, brânză, carne și ouă. Toate provenite din curtea ta, odată ce pui pe picioare o mică fermă. Nu ai nevoie de multe animale în gospodărie. Câteva păsări care să îți asigure ouă și carne proaspătă, crescută într-un mediu natural, în libertate, pe care să le hrănești cu porumbul plantat de tine. Uită de supermarket când vine vorba de Crăciun, acum îți poți crește propriul tău porc, pe care nu trebuie să îl îngrași în Ajun, ci pe tot parcursul anului. De asemenea, dacă vrei lapte proaspăt la prima oră a dimineții, ia-ți o vacă, o oaie sau o capră, în funcție de preferințele tale în materie de lactate. Iar dacă printre pasiunile tale se numără echitația sau ai nevoie de un ajutor de nădejde la muncile câmpului, nu ți-ar strica și un cal. 

Scapi de gălăgia de la bloc

Clasica bormașină, care te deranja când îți era lumea mai dragă, muzica dată la maximum, gălăgia provocată de petrecerile care țineau până când răsărea soarele, sunetul de claxon când așteptai la semafor. Vecinii care îți băteau în țeavă, care erau curioși cine te vizita. Toate aceste situații neplăcute vor dispărea odată cu mutarea la țară. Aici te vei bucura de ciripitul păsărilor, foșnetul frunzelor, liniște și, poate cel mai important, de intimitate. Doar sunetul naturii va predomina. 

 

Dacă simți că orașul nu te mai reprezintă și dacă te-ai săturat de ritmul alert în care îți trăiești viața în mediul urban, atunci să te muți la țară ar fi alegerea ideală pentru tine. Uită de gălăgie, timp pierdut în trafic sau de sunetul de bormașină. În cazul în care îți dorești o viață liniștită, pe care să o trăiești în ritmul tău, la aer curat, în natură, unde să îți crești propriile animale și să ai propria grădină sau livadă, nu mai sta pe gânduri. Ia-ți o casă la țară și bucură-te de fiecare clipă.

Sursă foto: pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top