Auto - Moto

Noua generatie de Dacia Duster a fost lansata oficial

După ce ieri ne-am delectat cu primele imagini ale noului Dacia Duster, lipsit de orice urmă de camuflaj, astăzi, producătorul auto Dacia a dezvăluit oficial modelul Duster 3, programat să fie lansat la începutul anului 2024. Imaginile captate de nwradu.ro ne oferă o incursiune vizuală în noua generație de Duster, inspirată din conceptul Bigster.

O noutate notabilă este introducerea unui model full hybrid, reprezentând un pas semnificativ în evoluția gamei. Cele trei motorizări disponibile sunt:

Eco-G 100: O variantă existentă, funcționând pe GPL, reprezentând opțiunea mai accesibilă pentru iubitorii de Duster.

TCe 130 mild-hybrid: Disponibilă în versiuni 4×2 și 4×4, aduce o abordare hibridă mai moderată, asigurând eficiență energetică. Are un motor în 3 cilindri, 1,2 litri, cu mild hybrid la 48 volți, frânare regenerativă și o baterie de 0,8 kWh.

TCe 140 full-hybrid: O variantă doar în configurația 4×2, dar cu transmisie automată, aducând o experiență complet hibridă pentru șoferi. Motorul acesta are un motor 1,6 litri pe benzină ce dezvolta o putere de 94 CP completat de 2 motoare electrice, unul de 49 CP pentru propulsie și altul cu rol de starter. Bateria are 1,2 kWh și se pare că există și un mod pur-electric de rulare. Are și frânare regenerativă.

Duster 3 va fi mai scump cu până la 2000 de euro față de actualul Duster, în timp ce versiunile de top 4×4 vor fi mult mai scumpe. Prețurile oficiale vor fi anunțate în primăvară, la deschiderea comenzilor, și ne așteptăm la un nivel de aproximativ 19.000 de euro pentru versiunea Essential.

Dimensiuni: 4,34 x 1,81 x 1,66 metri, gardă la sol 217 mm între axe, unghiuri de atac 31 grade și degajare 36 de grade.

Oferta este completată de două echipări de top, anume Journey și Extreme. Echiparea Journey se axează pe confort, în timp ce cea Extreme este mai orientată către terenuri dificile, fiind ideală și pentru flotele auto de intervenție și muncă. Elemente precum covorașele de cauciuc și tapițeria dintr-un material ușor de curățat subliniază practicitatea acestei echipări în medii diverse și solicitante.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top