Auto - Moto

Noua generație Opel Astra 2021

Noua generație Astra a fost prezentata oficial. Modelul de clasă compactă are un design nou, a crescut în dimensiuni și poate fi comandat inclusiv cu o motorizare plug-in hybrid în două versiuni de putere. Noul Opel Astra a crescut în dimensiuni. Lungimea măsoară 4.374 milimetri (+4 mm), lățimea este de 1.860 mm (+51 mm), iar în dreptul înălțimii sunt trecuți 1.470 mm (-15 mm). Ampatamentul măsoară 2.675 milimetri, fiind cu 13 milimetri mai lung decât înainte.

Gama de motorizări include atât propulsoare convenționale cât și versiuni electrificate (premieră). În prima categorie intră agregatul de 1.2 litri turbo, pe benzină, disponibil în versiuni de 110 și 130 de cai putere, dar și motorul diesel care dispune de 130 CP.

Transmisia manuală cu șase trepte este standard în aceste cazuri, dar clienții pot bifa și o cutie automată cu opt rapoarte.

Motorizarea plug-in hybrid de bază combină un propulsor de 1.6 litri turbo, pe benzină, cu o unitate electrică.

Cele două dezvoltă împreună 180 de cai putere. Același motor electric poate fi alăturat și unei versiuni mai puternice a unității de 1.6 litri, caz în care puterea ansamblului urcă la 225 de cai putere. Ambele integrează o baterie de 12.4 kWh și pot parcurge până la 50 de kilometri în modul electric.

Opel va deschide lista de comenzi în toamna acestui an, urmând ca primele exemplare să fie livrate la începutul anului viitor.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top