Auto - Moto

Noua generatie Skoda Octavia 2019

Skoda a publicat imagini și detalii tehnice ale noii generații Octavia. Noua generatie a mărcii a crescut în dimensiuni, are un interior modern și primește două versiuni plug-in hybrid de până la 245 de cai putere cu autonomie electrică de 55 de kilometri.

Cel mai vândut model Skoda are un design proaspăt, un interior modern și o gamă variată de motoriari, la care se adaugă un pachet consistent de sisteme de asistență.

Din punct de vedere al designului, principala noutate este fără îndoială revenirea la farurile tradiționale, după criticile primite pentru farurule duble introduse cu ocazia facelift-ului. În plus, noile faruri au dimensiuni ușor mai mici.

Interiorul este inspirat de la noua generatie de Volkswagen Golf, exteriorul aduce mult a Audi iar versiunea break pare inspirata de la ultimul model de Fod Focus Break.

Gama de motorizări este una foarte variată, întrucât noua Octavia poate fi cumpărată cu motoare diesel și pe benzină, dar și în versiuni hibride și plug-in hybrid. Fanii motoarelor pe benzină au la dispoziție unități TSI EVO de un litru și 110 CP, 1.5 litri și 150 CP și 2.0 litri și 190 CP.

În plus, noua Octavia poate fi achiziționată și în două versiuni plug-in hybrid echipate cu un motor pe benzină de 1.4 litri cuplat la un motor electric. Și aici există mai multe opțiuni, întrucât versiunile PHEV au 204 CP și, respectiv, 245 CP, la fel ca în cazul noii generații Golf.

De asemenea, Skoda a oferit informații și despre noua generație Octavia RS, care va fi disponibilă atât cu motor diesel, cât și cu unitate pe benzină. Versiunea pe benzină va utiliza un motor TFSI de 2.0 litri și 245 CP, în timp ce varianta diesel va miza pe un TDI de 2.0 litri și 200 CP.

Noua Skoda Octavia va fi disponibilă pe piața din Cehia până la sfârșitul acestui an, iar ulterior va ajunge și pe principalele piețe europene. De asemenea, în 2020, Octavia va putea fi achiziționata și în versiunile RS și Scout.

fashiondays.ro

fashiondays.ro

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top