Auto - Moto

Taxa Auto devine Timbru de Mediu si intra in vigoare din 15 martie

Decizie rapida si neasteptata din partea autoritatilor romane, de vineri, 15 martie intra in vigoare Ordonanta de Urgenta care prevede plata unui timbru de mediu la inmatriculare masinilor, care va innlocui taxa auto. Insa, timbrul de mediu nu va fi platit de catre toti posesorii de automobile neinmatriculate.
Prin introducerea timbrului de mediu pentru masinile Euro 4 si Euro 3 se va plati la inmatriculare o taxa mai mare cu 10-15% fata de taxa actuala, in schimb taxa va scadea pentru Euro 2 cu 60%, cu 80% cu Euro 1 si 90% la automobilele Non-Euro, iar masinile cu Euro 5 vor plati taxa ca si pana in prezent.

Soferii care isi vor achita tichetul de mediu incepand cu 15 martie 2013 au nevoie de cartea de identitate a automobilului, documente care sa dovedeasca dobandirea automobilului pentru cate se solicita achitatrea timbrului de mediu si de rezultatul de la RAR.

Ordonanta d eurgenta privind noua taxa auto a fost aprobata de guvern marti, astfel modul de calcul al timbrului de mediu se realizeaza astfel: suma de plata = [(AxBx(100-C)]/100, unde A este valoarea combinata a emisiilor CO2 exprimata in grame/km mentionate in cartea de Identitate a Vehiculului, B reprezinta valoarea timbrului de mediu pentru emisiile poluante in Euro/1 gram CO2 prevazute in anexa nr.1 si C reprezinta cota de reducere a timbrului.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top