Stiri

Nu știi ce cadou să-i cumperi copilului tău adolescent? Iată 4 echipamente care sunt în vogă acum!

Dacă ești atent pe stradă, vei observa din ce în ce mai mulți copii și adolescenți care se deplasează sau se distrează practicând sporturi pe role. Aceste activități au fost populare în anii ‘80 și ‘90, iar acum au revenit în trend. 

Poate că și copilul tău ți-a spus deja că își dorește să se alăture prietenilor lui, care se delectează în acest mod. Dacă nu a făcut-o încă, ai șansa să-l surprinzi data viitoare când îi vei face un cadou.

Iată ce daruri la modă îi poți face copilului tău adolescent!

  1. Un skateboard

Probabil că ai observat deja satisfacția cu care ești depășit pe stradă de grupurile de copii pe skateboard. În culori dintre cele mai diverse, plăcile de skating reprezintă un tip de divertisment foarte apreciat de adolescenți. Le sunt utile atât în timpul deplasărilor lor urbane, cât și în parc, în locurile special amenajate, unde pot face diverse trucuri. 

Un skateboard are un preț accesibil și îi oferă copilului tău șansa de a avea un stil de viață activ, scăpând de obsesia calculatorului. Este utilizat cu succes de fete și de băieți deopotrivă, deoarece este un accesoriu extrem de cool.

  1. O pereche de role

O altă variantă o reprezintă rolele, care se clasifică în mai multe categorii, în funcție de experiența utilizatorului și de scopul pentru care le folosește acesta. Există modele de viteză, pentru deplasare urbană sau pentru trucuri. Față de patinele cu rotile, acestea oferă o flexibilitate mai ridicată și posibilitatea de a te mișca mai rapid. 

Statisticile arată că sunt mai populare în rândul fetelor, însă vei vedea adesea și băieți care le utilizează pentru a experimenta diverse mișcări spectaculoase. Este o idee bună să achiziționezi și o cască, alături de genunchiere și de cotiere, mai ales dacă cel mic nu a mai mers până acum pe role.

  1. O trotinetă freestyle

Deși trotinetele au fost folosite inițial doar pentru deplasare, producătorii au conștientizat potențialul acestora și au creat modele care pot fi folosite pentru trucuri. Spre deosebire de cele normale, un model freestyle are roți mai mici și mai dure, pentru a suporta impactul cu solul. Ghidonul este, de asemenea, diferit față de cel clasic. 

Spre încântarea amatorilor, trotinetele freestyle au designuri interesante, cu ilustrații, culori și personaje apreciate de aceștia. Dacă iei în considerare varianta electrică, trebuie să ții cont de beneficiile sportului pentru organism.

  1. O bicicletă freestyle

Ea se numără printre primele echipamente destinate acrobațiilor practicate de tineri pe străzile orașului sau în parcuri. De aceea, varietatea de modele este mai mare decât în cazul celorlalte opțiuni. 

În funcție de experiența copilului pe bicicletă, puteți alege împreună o variantă care să i se potrivească. Spre deosebire de role, bicicletele freestyle au mai mult succes în rândul băieților. 

Chiar dacă aceste activități par riscante, efectele benefice pe care le au asupra corpului și a psihicului sunt nebănuit de puternice. Nu ezita să-ți sprijini copilul în adoptarea unui stil de viață sănătos și oferă-i un cadou care să-l încânte.

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top