Stiri

De ce ai nevoie de implant dentar?

Pentru cei care nu știu ce este un implant dentar, acest lucru înseamnă înlocuirea rădăcinii dinților. Pierderea dinților este adesea influențată de vârstă, igiena precară și alți factori. Problemele cu chirurgia și protezele pot duce la iritare ușoară (de exemplu, slăbirea unui șurub de capăt) sau dureri de cap severe (de exemplu, peri-implantită).Definiția succesului nu mai este doar osseointegrarea. Pacienții cer și merită un rezultat care să arate, să funcționeze și să fie precum dinții lor naturali.

Aceasta înseamnă că, în fiecare zi, chirurgii implantologi, se străduiesc să atingă idealul, prin noi tehnologii care anterior erau de neconceput. Astăzi, implantarea este posibilă chiar și cu adenția completă.  De fapt, în munca lor, medicii stomatologi de multe ori trebuie să devină destul de creativi în rezolvarea unei probleme. Uneori, există cazuri atât de neobișnuite, încât nici măcar nu mai speri într-un rezultat bun. Însă, stomatologii implantologi vin întotdeauna cu soluții, pentru a nu lăsa pacientul cu această problemă.  Implantologia în acest moment a făcut un salt imens înainte.

Se poate observa că implanturile au devenit mult mai fiabile. Anterior se foloseau proteze, care erau adesea slab compatibile cu metalul din care se făcea implantul. Astăzi se folosește în principal dioxid de zirconiu, care se armonizează foarte bine cu titanul.

Ce presupune un implant dentar?

Plasarea implantului necesită o planificare și execuție precisă pentru a evita coliziunea cu structurile anatomice critice. Progresele tehnologice pot îmbunătăți rezultatele plasării implantului dentar. De asemenea, se pot face aplicații virtuale pentru plasarea precisă a implanturilor dentare, folosind tomografie computerizată, imprimare rapidă și prototipare. Vizualizarea structurilor anatomice poate ajuta la prevenirea complicațiilor, cum ar fi leziuni nervoase și perforarea necorespunzătoare a sinusului. De asemenea, se  poate diagnostica prezența altor patologii dentare sau osoase, precum chisturi, dinți deteriorați, infecții endodontice, boli parodontale, carii dentare, tumori maligne sau benigne.

În plus, apariția unor tehnologii precum implantarea zigomatică, tehnologia de plasare a implanturilor All-on-6/4,  a permis pacienților să primească tratament de calitate chiar și în cele mai dificile cazuri.

Cine nu poate beneficia de un implant dentar?

De la implant dentar sunt excluse persoanele cu boli infecțioase, afecțiuni ale sistemului nervos central, hipertonicitatea mușchilor masticatori etc.

Care este riscul respingerii implantului dentar?

Rata de succes a grefelor implantului dentar variază în funcție de locul în care se află implanturile în maxilar, dar, de regulă, implanturile dentare au un succes de 98,5%. Cu o îngrijire adecvată, implanturile pot dura toată viața.

Pentru cine este adecvat un implant dentar?

În cele mai multe cazuri, oricine este suficient de sănătos pentru extracția dinților sau chirurgie orală, poate fi considerat apt pentru implantare dentară. Pacienții trebuie să aibă gingii sănătoase și o cantitate suficientă de țesut osos pentru a asigura implantul. Dar chiar și în cazurile în care pacientul are o cantitate redusă de țesut osos se poate face implant dentar, recurgând înainte de implantare, la operația de umplere a țesutului, prin ridicarea sinusurilor. De asemenea, pacienții trebuie să practice o igienă orală bună și să viziteze stomatologul în mod regulat.

 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top