Diverse

Oxxygene.ro – Centru de recuperare Bucuresti la standarde internationale

Comparam adesea oamenii cu masinile, nu in ceea ce priveste valoare, fiindca eroarea ar fi colosala, ci privind functionarea si constatam pe buna dreptate ca oamenii dau clasa automobilelor.
Sa ne gandim numai la cate anvelope schimba o masina intr-o viata sa fie functionala, in timp ce omul foloseste 60, 70 sau 80 de ani aceleasi picioare cu care inconjoara de mai multe ori ecuatorul, adunand kilometri parcursi in activitatile sale cotidiene.
Omul nu isi poate schimba picioarele, iar Oxxygene.ro – centru de recuperare Bucuresti il ajuta sa inteleaga cata nevoie are de ele si cum sa le mentina mobile, dar sa le recupereze rapid dupa un accident sau o boala care le-a afectat mobilitatea.

Simt nevoia sa scriu si despre gluma proasta de 1 Aprilie facuta cuiva si consecintele ei nefaste. Omul a avut nefericita ideea sa imbrace un pietroi solid si greu în fata unei mingi de piele si sa isi invite amicul la o partida de fotbal. Nestiind despre ce este vorba a sutat cu sete si s-a ales cu piciorul rupt. Sa fii nevoit sa stai la pat cu lunile din cauza unei glume nesarate, nu este deloc placut.


Omul a avut noroc ca este inca tanar, iar organismul si-a revenit repede si in prezent se afla la cel mai bun Centru de recuperare Bucuresti, la Oxygene.ro, unde isi face zilnic programul de recuperare sub atenta supraveghere a echipei medicale de aici. Incet incet simte cum scapa de sechelele traumatice si invata sa isi refoloseasca piciorul corect, sa nu lase tot greul pe celalalt picior.
Centrul elibereaza pacientii de sechele posttraumatice: fracturi, entorse, luxații, rupturi musculare. Tot aici si-a vindecat piciorul prietena noastra de familie, Angela, care s-a dus la casa de la tara sa isi culeaga nucile de sub nuc dimineata, a alunecat pe iarba plina de roua intr-o valcea adanca de 4-5 metri si si-a rupt piciorul.

Din pacate, ea avut probleme medicale grave: o operatie la cap, o operatie la celalalt picior, toate intervenind pe fondul supararii cauzate de decesul primului baiat, la varsta de 40 de ani.
Stam de vorba la o cafea si imi povesteste cu bucurie cat de repede si-a revenit, datorita acestui centru:
-Aveam dureri ingrozitoare, iar daca acasa urlam efectiv, stiind ca este casa mea, acolo doar ma strambam si ma schimbam la fata. Cum observau, cum imi faceau Ozonoterapie, sa ma linistesc. Le sunt recunoscatoare ca nu m-au lasat sa ma chinuiesc si ca m-au provocat sa imi fac zilnic programul de recuperare, sa pot merge din nou. Astazi ma duc sa imi fac o cafea si pot sa ma urc in cada datorita lor.

Stii, cand poti merge ti se pare un lucru banal. Abia cand vezi ca nu te poti duce la bucatarie pentru un pahar cu apa sau lapte suferi cumplit. Am trecut prin toate. In prima perioada eram dusa pe sus la baie, fiindca nu am acceptat pampersii sub nicio forma.
Ma bucur pentru ea sa o vad mergand, fiindca a avut grija de mine, cand eram la facultate si nu pot uita asta. Ma astepta mereu cu bunatati pe masa si ma scotea in oras sa ma plimbe dupa cursuri.
Acum merge usor, parca se teme de ceva, dar merge. A obtinut victoria vietii sale, fiindca omul se simte infrant definitiv, cand realizeaza ca depinde 100 % de cei din jurul lui.

Abia m-am intors dintr-un circuit din Capadochia si la restaurantul de cinci stele, in sala am vazut doi oameni inca tineri in caruciorul cu rotile si m-a cuprins toata duiosia din lume. Apartinatorii ii hraneau atent, dar cea mai mare placere era sa ridici singur capacul de pe cratitele abia luate de pe foc, sa treci in revista felurile de mancare si sa alegi personal!
Ei nu se puteau misca din loc singuri, ci asteptau.

Am intrat de curiozitate pe site-ul oficial al centrului de recuperare despre care mi-au vorbit cei doi si am constatat cu bucurie ca o pot duce si pe bunica, sa scape de osteoporoza si pe mama sa previna degenerarile afectiunilor reumatismale capatate in urma frigului indurate si a umezelii din perioada in care a lucrat in agricultura.
Ele au muncit 30 de ani ca romanii sa aiba paine pe masa si ma intreb, daca nu ar fi bine ca statul sa subventioneze accesul persoanelor cu venit mic la ingrijirile si recuperarile din acest centru!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top