Stiri

Patru români pe lista scurtă la Premiile Sony World Photography

Fotografi din 166 de ţări au trimis aproape 140.000 de imagini, cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor şapte ani ai concursului. Dintre acestea, juriul a selectat o listă reprezentativă a celor mai bune lucrări fotografice contemporante din întreaga lume.
În fotografiile înscrise în competiție, juriul a identificat multe poveşti care forţează spectatorul să găsească ceva surprinzător în fiecare zi. Scenele bine documentate au fost abordate cu stiluri fotografice inovatoare şi au fost făcute să inspire alţi fotografi din toate colţurile lumii.

• Număr record de înregistrări – 139.554 de imagini din 166 de țări din întreaga lume
• Fotografii contemporane impresionante realizate de fotografi internaţionali
• Imaginile cuprinse de Lista scurtă vor fi expuse în cadrul Somerset House din Londra, în luna mai
• Fotografiile sunt disponibile pentru publicare la press.worldphoto.org sau prin intermediul Image.net

Cei patru romani de pe lista premiilor Sony World Photography 2014 sunt:
• Vlad Eftenie, la categoria “Low Light”;
• Roibu Grigore, la categoria “Panorama”;
• Bogdan Ivan, la categoria “Oameni”;
• Iringo Simon, la categoria “Cultura”.

W.M Hunt, preşedintele Juriului de Onoare, a spus că lista finală este “o reprezentare complexă şi diversificată a fotografiei internaționale, realizată de un grup internaţional de practicanţi”.

Acesta a adăugat că juriul a fost format dintr-un ”grup entuziast, care a muncit din greu” oferindu-le fotografilor amatori, dar şi celor experimentaţi o platformă globală, unde să își expună munca și să fie admirați.

Astrid Merget, Director de Creaţie al Organizaţiei Mondiale Pentru Fotografie, a adăugat: “Am avut plăcerea să fiu martoră a selecției şi alcătuirii listei timp de șapte ani, iar rezultatele nu au fost niciodată mai încântătoare. An după an, suntem norocoși să primim mii de fotografii pentru fiecare categorie a competiției, astfel că jurizarea devine o experienţă revigorantă. În acest an nu există nicio excepţie, iar competiția ne-a dăruit o colecţie impresionantă de fotografii de diverse genuri, tipuri, din locuri diferite şi o mulțime de subiecte de dezbătut”.

Toate imaginile listei finale for fi expuse la Somerset House, Londra, între 1 și 18 mai, ca parte a Expoziţiei Premiilor Mondiale Sony World Photography. Fotografiile câștigătoare vor fi printate deMetro Imaging, sponsorul principal al concursului. Biletele pot fi cumparate pe www.worldphoto.org/2014exhibition. Imaginile finaliste şi câştigătoare vor fi publicate în ediţia 2014 a cărţii Premiile Sony World Photography.

Câştigătorii competițiilor Open şi Youth vor fi anunţați pe 18 Martie 2014
Câştigătorii categoriei profesionale şi ai râvnitelor premii L’Iris D’Or/ Sony pentru Fotograful anului vor fi anunţaţi la Gala din 20 aprilie, ce va avea loc în Londra.

Câştigătorul distincției L’Iris D’Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. Toţi câştigătorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony.

Fotografiile celor patru romani de la Premiile Sony World Photography

Vlad Eftenie, la categoria “Low Light”

Roibu Grigore, la categoria “Panorama”

Iringo Simon, la categoria “Cultura”

Iringo Simon, la categoria “Cultura”

Bogdan Ivan, la categoria “Oameni”

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top