Stiri

Sony prezintă controllerul pentru Playstation 5

Desi se preconizeaza ca Sony va lansa PlayStation 5 in toamna acestui an, momentan a aparut prima fotografie cu controllerul pentru consola de gaming. Odata cu PS5, se pare ca Sony termina cu brandul DualShock si introduc un nou controler numit DualSense pentru consola.

Va exista si un microfon incorporat care va permite jucatorilor sa comunice cu prietenii fara a mai folosi casti cu microfon. Vor exista noi tipuri de vibratii pe controller care vor face ca experienta jocurilor sa fie mult mai reala.

Pe langa “haptic feedback”, adica vibratie care apare cand conduci o masina pe teren accidentat sau cand primesti un pumn, Sony spune ca butoanele L2 si R2 vor fi adaptive, asa ca vor opune mai multa sau mai putina rezistenta in functie de scenariu. Dispare butonul de “share” si apare cel numit “create”.

Sony mai anunta faptul ca bateria controllerului va tine mai mult dar si ca materialele din care este construit controllerul sunt de o calitate superioara, acesta simtindu-se in mana mai mic decat este, dar este vorba doar de senzatie.

Din imagini se pot observa diferentele de design, dar ce ne suprinde este faptul ca incarcarea lui se face prin acelasi port, nu prin USB C dar si asemanarile cu actualul controller de la Xbox.

Sony va lansa noua consola in toamna acestui an si din pacate sunt extrem de rezervati in ceea ce privesc informatiile. In acelasi timp si cei de la Xbox se pregatesc sa isi lanseze noua generatie a consolei lor.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top