Sport

Poli Iași se pregătește pentru a doua jumătate a sezonului

După sărbătorile de iarnă, echipa de fotbal Politehnica Iași se întoarce la muncă pentru a se pregăti de reluarea competiției. Fotbaliștii ieșeni își fac bagajele și revin în Copou, unde vor relua antrenamentele joi, 4 ianuarie.

În perioada de vacanță, Politehnica nu a făcut nicio mutare răsunătoare, cu toate că au existat discuții privind posibile transferuri. Până acum, singura achiziție notabilă este stoperul Alexandru Core (23 de ani), de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, alături de Martin Boakye.

Boakye, un atacant italian cu origini ganeze, aduce experiența sa din diverse țări precum Italia, Austria, Luxemburg, Croația și Uzbekistan. Cu 100 de prezențe și 41 de goluri în liga a treia austriacă și alte performanțe notabile, Boakye este o adiție interesantă la echipa ieșeană.

Negocieri eșuate pentru jucători de la FCSB

În încercarea de a-și întări lotul, Poli Iași a căutat să aducă jucători de la FCSB, precum Denis Haruț, Damian Djokovic și Dorin Rotariu. Cu toate acestea, negocierile au eșuat în momentul în care salariile acestora au fost considerate prea ridicate, variind între 14.000 și 20.000 de euro pe lună. Djokovic și Rotariu nu au arătat interesul de a juca pentru evitarea retrogradării.

Cu campionatul urmând să fie reluat pe 19 ianuarie 2024, Poli Iași explorează în continuare opțiuni pentru întărirea echipei înaintea unui nou sezon.

Situția jucătorilor nepregătiți

Antrenorul Leo Grozavu și-a conturat lista de jucători care nu mai intră în vederile sale, printre care Risto Jankov, Claudiu Belu-Iordache, Gabriel Vașvari, Andrei Ciobanu, Cătălin Itu, Jakub Vojtus și Răzvan Tincu. Clubul se confruntă cu dificultăți în a-i elibera pe acești jucători, cu excepția lui Vașvari, al cărui contract poate fi reziliat ușor.

Situația celorlalți jucători, precum Belu, Ciobanu, Itu, Vojtus și Tincu, este mai complicată, deoarece aceștia pot pleca doar dacă își găsesc alte echipe care să le plătească salariile actuale. În caz contrar, clubul va fi obligat să le plătească până în vară, generând o povară financiară considerabilă pentru Politehnica.

S-a speculat despre posibila plecare a președintelui Consiliului Director al Politehnicii, Cornel Șfaițer, la Universitatea Craiova, și a lui Silviu Lung la Rapid București. Cu toate acestea, Șfaițer a afirmat că nu ia în calcul plecarea de la Iași, indiferent de clubul interesat. Silviu Lung a fost declarat netransferabil de către conducerea clubului, fiind considerat o piesă esențială în echipa ieșeană.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top