Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 3 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Pentru cei care au revenit astăzi la muncă, vă urăm un sincer “La mulți ani!” și toate cele bune! Aveți grijă când introduceți data într-un document să nu uitați că am trecut în 2024.

2023 a fost cel mai cald an din istorie pentru România cu o temperatură medie de 12,5 grade şi o abatere termică de 2,3 grade fata de normalul perioadei 1981 – 2010, anunță Ministerul Mediului. Totodată intervalul 2012-2023 devine cea mai caldă perioadă de 12 ani consecutivi din istoria măsurătorilor meteorologice, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. (Digi24.ro)

Procurorii au anunțat că au fost reținuți Cornel Dinicu, care ar fi proprietarul pensiunii, și cei doi patroni oficiali ai firmei care deține pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. În dosar sunt cercetați pentru fals intelectual și abuz în serviciu și fostul și actualul primar al comunei Gura Vadului. Parchetul a mai anunțat că sursa probabilă a incendiului din 26 decembrie care a mistuit pensiunea a fost „efectul termic al curentului electric”. (G4Media.ro)

Cele mai așteptate filme din 2024

Marii comercianţi cu amănuntul din California sunt obligaţi să aibă raioane de jucării neutre din punct de vedere al sexului, potrivit unei noi legi de stat. (News.ro)

Noutățile fiscale ale anului nou: Ce modificări intră în vigoare în 2024, un an cu noutăți pe multe planuri: e-Factura, microîntreprinderi, TVA, impozitare. (economedia.ro)

STIRI DIN IASI

STIRIIstoria Gyros, deliciul grecesc cunoscut la nivel mondial. Unde poți găsi mâncare grecească în Iași?

SCHIȚĂ Traseul drumului ocolitor care ar urma să fluidizeze traficul în Podu Iloaiei. Drumul ocolitor al orașului Podu Iloaiei va avea o lungime de 4,3 km și va străbate zona de sud a orașului, în cea mai mare parte fiind paralel cu calea ferată. Investiția a fost estimată la circa 60 milioane lei, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași. (Ziarul de Iasi)

O primărie limitrofă Iașului va începe anul acesta cea mai mare investiție din istoria comunei. Primăria Miroslava va începe în cursul acestui an o investiție de circa 60 milioane lei pentru extinderea sistemului de canalizare în satele comunei, în cadrul unui proiect finanțat prin intermediul PNRR. Anul trecut, întregul buget al comunei s-a apropiat de pragul de 90 milioane lei. (apix.ro)

Anul 2024: lista proiectelor publice majore ale Iașului în cazul cărora vor începe lucrări – investiții de 2,5 miliarde de euro. Anul electoral 2024 ar putea deveni anul în care vor începe lucrările la unele dintre cele mai importante investiții publice din istoria postdecembristă a Iașului. Sunt investiții care au întârzieri mari la implementare, dar care, în prezent, beneficiază atât de finanțare, cât și de un context social-politic favorabil. (apix.ro)

Schimbări importante cu locurile de parcare din Iaşi! Cât vor plăti ieşenii pentru a-şi lăsa autoturismul în fața blocului. Sunt anunțate noi schimbări în parcările din Iaşi. Comisia de Circulaţie din cadrul primăriei caută soluții pentru fluidizarea traficului. (bzi.ro)

Filme noi in Ianuarie 2024 pe Netflix:

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top