Stiri

Topul știrilor din Iași, Joi 4 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Românii vor avea anul acesta cele mai multe zile libere din Europa. În total, pe anul 2024 angajații vor avea 17 zile libere legale. Următorii în top sunt bulgarii, cu 16 zile libere, și croații, cu 15. (Profit.ro)

Rezervele valutare ale României au urcat la un nou nivel record la finele lunii decembrie, de aproape 60 de miliarde de euro, crescând cu 28% față de 2022. (Profit.ro)

Operatorul feroviar privat Transferoviar Călători va introduce, din luna martie, curse de tren între Aeroportul Otopeni și orașul bulgar Ruse. Începând din luna martie 2024 operatorul feroviar privat Transferoviar Călători (TFC) va introduce cursele de tren pe ruta Ruse (Bulgaria) – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni via Giurgiu şi Gara de Nord Bucureşti, după finalizarea lucrărilor pentru modernizarea liniei Giurgiu-Comana-Bucureşti Nord, anunță site-ul bgtourism.bg. (via economedia.ro)

România extremelor. Topul celor mai sărace și al celor mai bogate 10 județe. Ghiciti ce.. Iasul nu e in primele 10 cele mai bogate judete din tara. (hotnews.ro)

Grecu Romania, lumea nu are bani: Gradul de ocupare a depășit 90% în principalele stațiuni montane de pe Valea Prahovei, în vacanța de Revelion 2024. (profit.ro)

STIRI DIN IASI

Fabrica de utilaj greu Fortus Iași s-a întors în proprietatea statului. Combinatul ridicat în perioada ceaușistă are o „zestre” de 140 ha într-un mare oraș al României. Ce face statul cu ea? Fostul Combinat de Utilaj Greu Fortus Iași a revenit la stat, după un deceniu de insolvențe, faliment și reorganizare. Potrivit unei HG promovate pe site-ul SGG în ultimele zile ale anului trecut, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a intrat în posesia activelor Fortus, în contul unei datorii la bugetul statului de 238 milioane lei, și acum înscrie terenurile fabricii în rândul bunurilor și domeniul public al statului. Fabrica nu mai este funcțională, așa că AAAS are ca scop acum să valorifice activele în a căror posesie a intrat. Și nu sunt puține. Combinatul dispune de circa 1,4 milioane de metri pătrați, atât platforma industrială proprie cât și dependințe, cât și mai multe corpuri de clădire. 40de hectare sunt în intravlianul Iașiului. (economedia.ro)

Zece milioane de euro vor zăcea încă un an pe câmp la Leţcani. Nicio soluţie pentru Spitalul Mobil, care stă gol de aproape 2 ani. Complexul modular amplasat de Leţcani rămâne în curtea parcului agroindustrial de la Leţcani. Spitalul mobil cu tot echipamentul medical din interior este nefolosit din aprilie 2022. (Ziarul de Iasi)

Cât de mare e recordul de pasageri la Aeroportul Iaşi, în 2023? Plus 50 la sută faţă de anul anterior. Aeroportul Iaşi încheie anul 2023 cu o cifră de trafic de 2,34 milioane de pasageri. Noul record înseamnă o creştere cu peste 50 la sută faţă de fluxul înregistrat în tot anul 2022 şi de aproape trei ori mai mare decât traficul de pasageri din 2016. (Ziarul de Iasi)

Undă verde pentru magazinul Penny din Alexandru cel Bun: a fost emisă autorizația. Lucrările la magazinul Penny din Alexandru cel Bun, din apropierea pasarelei spre Gară, pot începe oricând: Primăria a eliberat autorizația de construire în cursul lunii decembrie 2023, conform informațiilor publicate pe site-ul municipalității. (apix.ro)

Sport in Iasi: Poli Iași se pregătește pentru a doua jumătate a sezonului. După sărbătorile de iarnă, echipa de fotbal Politehnica Iași se întoarce la muncă pentru a se pregăti de reluarea competiției. Fotbaliștii ieșeni își fac bagajele și revin în Copou, unde vor relua antrenamentele joi, 4 ianuarie.

Filmul zilei: Fool Me Once | Official Trailer | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top