Stiri

Principalele greseli de aplicare a unui lac pentru parchet pe care oricine le poate face

Lemnul este un material cu un aspect natural si o rezistenta aparte, fapt ce a facut ca de-a lungul timpului acesta sa fie unul dintre principalele materiale de constructie. In ziua de azi intalnim lemnul in special in piesele de mobilier pentru interior, unde un lac pentru parchet poate sublinia aspectul natural si il poate ajuta sa isi pastreze starea naturala pentru foarte multa vreme.

Numarul de straturi de lac pe care le vom aplica depinde de foarte multi factori, un specialist fiind cel mai in masura sa va faca o recomandare, dupa ce a studiat lemnul si factorii ce tin de mediul unde acesta va fi asezat.

Greseli pe care le puteti face la aplicarea lacului pentru parchet

Oricine  a aplicat vreodata un lac pentru lemn a facut cateva greseli in timpul procesului. Unele dintre acestea se datoreaza faptului ca ne grabim intr-una din fazele de lucru, in timp ce altele pot fi atribuite faptului ca nu tinem cont de factorii de mediu cum ar fi caldura si umiditatea.

Principalele greseli pe care trebuie sa le evitam atunci cand aplicam un lac pt parchet sunt urmatoarele:

 

  1. Nu curatam corect podeaua

Inaintea lacuirii trebuie sa curatam perfect podeaua utilizand un mop curat si o solutie eficienta care inlatura toate petele si diferitele substante care se pot regasi la nivel de parchet. Daca podeaua nu este complet curata inainte de aplicarea stratului de lac, aspectul podelei va avea de suferit, iar lacuirea nu va fi la fel de eficienta.

  1. Folosirea uneltelor murdare

Utilizati intotdeauna unelte curate. Pe langa podeaua care trebuie sa fie perfect finisata si curata, ustensilele folosite la aplicarea lacului trebuie sa fie curate si sa nu fi fost folosite la altceva inainte.  Acest lucru ne asigura ca proprietatile lacului nu se vor altera, iar acesta va avea acelasi efect.

 

  1. Nu realizam o strategie de aplicare

Aceasta este una dintre cele mai incomode greseli la lacuirea podelelor. Asigurati-va ca incepeti din capatul camerei si lacuiti pe masura ce va indreptati spre iesire. Cu siguranta nu dorim sa ne trezim la finalul lacuirii intr-un colt din camera din care nu mai putem iesi. Pare o greseala banala, dar se intampla adesea.

  1. Contaminarea lacului

Nu varsati niciodata lacul nefolosit inapoi in recipient. Acest lucru il va contamina si va provoca probleme la urmatoarea lucrare. Este mai bine sa aruncam lacul folosit, decat sa riscam sa compromitem urmatoarea lacuire.

 

  1. Graba strica treaba

La fel ca si in alte cazuri, rabdarea este o virtute. Daca podeaua nu este complet uscata, straturile suplimentare de lac vor reactiona cu stratul anterior, rezultand o podea cu iregularitati. Lacuirea poate sa ia timp, insa are, cu siguranta, un rol important.

Lacurile de la Klebrom

Daca sunteti in cautarea unui lac pt parchet de calitate inalta, Klebrom este magazinul spre care trebuie sa va indreptati. Varietatea oferita aici este una ridicata si impartita pe diferite tipuri de proiecte, pentru a gasi mai usor ceea ce cautam.

Lacurile comercializate de Klebrom apartin brandului Zobel, una dintre cele mai utilizate marci la nivel profesional, datorita performantei ridicate si rezistentei stratului final. Site-ul Klebrom.ro va sta la dispozitie aici  cu toate informatiile suplimentare, precum si cu posibilitatea de a comanda in doar cativa pasi orice produs, utilizand un formular simplu si eficient.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top