Curierul de Iasi

Prinşi în flagrant de către poliţiştii comunitari

În ziua de 07 februarie 2011, patrula care executa serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona bld. Socola s-a autosesizat cu privire la doi tineri care depozitau pe spaţiul verde din faţa Complexului Alimentar Primăverii, după un gard viu, mai multe deşeuri metalice.

Din investigaţiile efectuate de către poliţiştii comunitari s-a constatat că persoanele în cauză sunt, Ştefan B. de 20 ani din Iaşi, care locuieşte fără forme legale pe str. Cicoarei şi Gabriel Ţ. de 19 ani, domiciliat în Iaşi, dar fără forme legale pe bulevardul Nicolae Iorga. Aceştia au declarat că au sustras ţevile şi cornierul de la fosta fabrica Iaşitex pentru a fi valorificate în vederea obţinerii unor sume de bani. Persoanele depistate, cât şi bunurile au fost predate la Secţia a-V-a Poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Pentru a preveni comiterea de astfel de fapte, lucrătorii Poliţiei Comunitare vor avea în atenţie zona menţionată.

Acţiunile Poliţiei Comunitare au continuat în cartierele CUG şi Dacia

În cursul zilei de 02 februarie 2011, agenţii de poliţie comunitară au organizat o acţiune pe raza cartierelor Cug şi Dacia, în vederea prevenirii faptelor antisociale, parcării neregulamentare a autoturismelor şi menţinerii curăţeniei. Având în vedere că locuitorii acestor zone au semnalat că sunt indignaţi de cetăţenii care dau foc la deşeurile aflate la punctele gospodăreşti, poliţiştii comunitari au acţionat în vederea identificării şi sancţionării acestor persoane. În acest sens au legitimat 10 persoane, dintre care 6 au fost sancţionate contravenţional conform H.C.L.M. Iaşi nr.172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în Municipiul Iaşi.

Pe parcursul desfăşurării acţiunii au fost legitimate 30 de persoane, 22 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional. Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la 5000 lei. În zilele următoare agenţii comunitari vor acţiona şi în celelalte cartiere de pe raza Municipiului Iaşi în vederea asigurării unui climat de ordine şi linişte publică.

Prinşi la furat fier vechi

În ziua de 02 februarie 2011, patrula de siguranţă publică care executa serviciul în cartierul Păcurari a fost dirijată prin Dispeceratul Poliţiei Comunitare să se deplaseze în Rond Dacia, deoarece mai mulţi tineri distrugeau pilonii de susţinere a conductelor de agent termic. La faţa locului poliţiştii comunitari au constatat că patru persoane, care aveau asupra lor un baros şi un topor distrugeau pilonii pentru a sustrage fierul vechi.

Tinerii au recunoscut că metalul sustras urma să fie valorificat în vederea obţinerii unor sume de bani. Persoanele în cauză, cât şi bunurile au fost predate la Secţia a-II-a Poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Acţiuni comune în vederea identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale în imobilele administrate de D.A.P.P.P. Iaşi

În data de 01 februarie 2011, politiştii comunitari împreună cu agenţi de la Secţia a II a Poliţie şi inspectorii din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimonului Public şi Privat au acţionat în vederea depistării persoanelor care locuiesc fără forme legale în imobilul situat pe str. Canta, nr. 60B. Cu această ocazie a fost verificată situatia locativă a celor 70 de chiriasi, agentii comunitari sanctionând 7 persoane, potrivit H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, mod. cap. XI, pct. 1, întrucât nu se aflau în evidenţele D.A.P.P.P. Iaşi ca locatari cu forme legale a imobilului.

Situaţia locativă a imobilului sus-menţionat va rămâne în atenţia poliţiştilor comunitari în vederea conformării celor care locuiesc fără forme legale.

Ridicarea tonetelor abandonate este o prioritate pentru Serviciul Control Urbanism

În ziua de 28 ianuarie 2011, inspectorii din cadrul Serviciului Control Urbanism, au ridicat 5 tonete capsulate din aluminiu şi sticlă de tip vechi, amplasate fară autorizaţie în zonele bld. Carol I, str. Găriii, bld. Independenţei şi str. Cuza Vodă.

Menţionăm că în urma verificărilor efectuate de către lucrătorii instituţiei noastre pe raza Municipiului Iaşi au fost identificate în total 15 tonete abandonate, care vor fi ridicate în perioada următoare.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top