Stiri

Programul 10.000 de Euro pentru tineri

euroiiNoul program de finaintare a tinerilor cu o valoare de maxim 10.000 de Euro se doreste a fi implementat de catre Guvernul Romaniei, bani nerambursabili privesc urmatoarele avantaje si dezavantaje.
Cerere-Finantare.ro ne explica avantajele si dezavantajele aderarii la un astfel de proiect european de fonduri nerambursabile:

Avantaje:
– beneficiari pana in 35 ani ani
– statul garanteaza creditului dar nu mai mult de 80%, plafonul maxim fiind inca necunoscut.
– debutanţii vor fi scutiţi şi de la plata taxelor pentru operaţiuni efectuate de ONRC, respectiv 200 de lei. O altă facilitate o constituie scutirea de la plata CAS-ului datorat de angajator pentru maximum patru salariaţi.

Dezavantaje
– tinerii nu trebuie sa mai fi avut nicio firma, sau actiuni la alta firma;
– cei 10.000 de euro pot reprezenta maxim 30% din valoare totala de investitie. Asta inseamna ca pentru a luat toti acesti 10.000 de euro, bugetul proiectul dvs trebuie sa fie de minim 30.000 de euro bani pe care sa-i investiti. cu alte cuvinte statul va da 10.000 de euro daca sunteti dispusi sa mai puneti o suma de 20.000 de euro la afacerea dvs. Pentru cei mai multi personal cred ca daca ar dispune de acesti bani si-ar fi deschis de mult aceasta afacere.
– “Pentru a obţine aceste facilităţi, tânărul debutant are câteva obligaţii: proiectul de investiţii să fie bancabil, să angajeze minimum doi salariaţi, să reinvestească cel puţin 50% din profitul obţinut şi să depună semestrial un raport de progres la Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (ANIPPIMM), autoritate care se află în subordinea Ministerului Economie şi care care va asigura managementul şi implementarea proiectului”, spune consilierul primului-ministru.
– Tinerii antreprenori pierd facilităţile şi returnează integral către stat finanţarea dacă timp de trei ani vinde sau cesionează o parte din acţiuni altor persoane decât unor tineri debutanţi.
– Prioritare la finanţare vor fi proiectele care vizează activităţi productive şi sunt excluse afacerile gen intermedieri financiare, consultanţă, jocuri de noroc.
– Normele de aplicare vor intra în vigoare în 15 zile de la data la care va fi adoptată ordonanţa. Banii alocaţi de la bugetul de stat pentru finanţarea tinerilor debutanţi în acest an este de 1 milion de euro, sumă care se află alocată în bugetul Ministerului Economiei. Daca facem un mic calcul cei 10.000 de euro vor ajunge doar pentru 100 de debutanti. Daca impartim si la 41 de judete + Bucuresti ne dam seama ca de fapt vor fi doar 2 beneficiari in fiecare judet.

Acum sa incercam sa ne dam seama cum 2 firme nou infiintate in fiecare judet vor reimpropata economia Romaniei, cand numai prin introducerea impozitului forfetar s-au inchis 200.000 de firme.

[fblikebutton]

Sursa: Cerere-Finaintare.ro

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. promovent

    August 19, 2011 at 10:06 pm

    E simplu! Investiti in productia de tiparituri si obiecte promotionale personalizate. De ce? Pentru ca vin alegerile! Doua campanii intr-un singur an. Momentul oportun pentru lansarea unei astfel de afaceri. Investitie? 20000 euro. Cu atat puteti achizitiona toate echipamentele de care aveti nevoie: tipografie complet utilata, serigrafie si termotransfer. Detalii pe http://www.promovent.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top