Stiri

Huiduieli in Piata Unirii la 152 ani de la Mica Unire

hora_unirii_24ianuarie2011Astazi, 24 ianuarie 2011 se implinesc 152 de la Mica Unire ce a avut loc in 1859. Aproximativ 2000 de persoane s-au adunat in Piata Unirii, la un eveniment organizat de catre Primaria Municipiului Iasi. Presedintele Romaniei a fost huiduit de catre multi dintre cei prezenti la Iasi in Piata Unirii, acesta fiind un adevarat subiect de discutii in toata presa din Romania.
Pe scena din fata Hotelului Traian au fost prezenti presedintele tarii, Traian Basescu, primarul municipiului Gheorghe Nichita, Dumitru Oprea, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, actorul Daniel Busuioc, presedintele CJ Iasi, Constantin Simirad, dar si alti ministri, parlamentari si oficialitati locale si judetene.
Inainte de inceperea discursurilor Traian Basescu a fost sa discute cu un grup de militari pensionari care huiduiau si scandau “Cuza cel Mare, Basescu dezbinare” sau “Vanzatori de tara”.

In acest an, presedintele tarii nu a mai dansat Hora Unirii decat pentru aproximativ doua minute, alaturi de tinerii imbracati in costum popular.
Printre putinile oficialitati ai parlamentului se numara ministrul dezvoltarii, Elena Udrea, iar liderul PSD si liderul PNL nu au facut altceva decat sa stea tot timpul langagrupurile de proprii simpatizanti.

Discursurile politicienilor au fost intampinate cu atacuri verbale, inceputul l-a avut pe primarul Iasului, Gheorghe Nichita, urmatorul fiind Constantin Simirad care nu a facut decat prin discursul sau sa impinga lumea la mai multe huiduieli: […] din pacate, tot cei de la Bucuresti au venit sa ne strice sarbatoarea si sa organizeze o anti-manifestare […] primarii mari ai Iasului erau niste intelectuali de seama si, pentru prima data, s-a gresit cind noi nu am ales pe cine trebuie, facindu-ne de ris in aceasta manifestare, anti ce vreti dumneavoastra […] Domnule primar, sa va fie rusine pentru organizarea acestei manifestari.
Au mai urmat discursurile lui IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si a Bucovinei, ministrul de externe Teodor Baconschi.

Fragmente video din Piata Unirii

Cum s-a jucat Hora Unirii la Iasi

Presedintele Romaniei Traian Basescu, huiduit in momentul in care si-a facut intrarea in Piata Unirii din Iasi

Discursul Primarului Municipiului Iasi Gheorghe Nichita

Discursul Presedintelui Romaniei Traian Basescu si depunerea de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza

Discursul lui Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi

[fblikebutton]

Sursa VIDEO: NewsIasi.ro

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. MedComp

    January 25, 2011 at 7:36 pm

    basescu traian n-o s amai poata iesi de caum inainte in piata fara sa fie huiduit … cred ca incepe sa-i placa .. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top