Stiri

Proteste de amploare ale fermierilor Olandezi

Conform lui Orlando Nicoara de la cronica.ro, o stire din Olanda, despre protestele fermierilor, despre care presa din Romania nu a scris, dar e importanta pentru ca pune pe masa o dezbatere importanta, care se va raspandi in intreaga lume: ce e mai important, asigurarea hranei pentru populatie sau combarerea schimbarilor climatice?

Nordul Olandei este blocat de fermierii furiosi pe prevederile noii legi care cere reducerea cu 70%, pana in 2030, a emisiilor de amoniac si oxid de azot. Fermierii vor trebui sa-si reduca numarul de animale si, conform estimarilor guvernului, aproximativ 30% dintre crescatorii de animale vor trebui sa-si inchida afacerile. Guvernul a declarat ca nu exista viitor pentru toti fermierii si acestia trebuie sa accepte realitatea.

Autoritatile au declansat o ancheta dupa ce politia a tras focuri de arma asupra fermierilor olandezi care protesteaza de mai multe zile impotriva noii legi a mediului. Politia sustine ca tractoarele fermierilor au incercat sa calce politistii si acestia au tras pentru a se apara, in timp ce fermierii resping aceste acuzatii, sustinand ca protestatarii nu au amenintat in nici un fel politistii.

Fermierii au blocat, cu tractoarele, accesul in supermarketuri si depozitele de aprovizionare, instituind o blocada. Ei au incercat sa blocheze si aeroportul din Groningen dar si autostrazile din zona.

Fermierii sustin ca noile prevederi vor creste pretul alimentelor, ii vor forta sa-si inchide fermele si au cerut sustinerea populatiei, spunand ca a avea mancare pe masa e mai important decat combaterea schimbarilor climatice.
Desi media a incercat sa-i prezinte pe fermieri ca extremisti sustinerea populatiei pentru protestul acestora a crescut.

Olanda este al doilea cel mai mare exportator de produse agricole din lume, dupa Statele Unite ale Americii.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top