Curierul de Iasi

Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 17 februarie 2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490.  Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 17 februarie 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

  1. Condurache Georgeta – solicită material saditor pentru a pune un gard verde de protecţie în jurul blocului H1 din Tătăraşi, întrucât au anvelopat blocul dar copiii strică plăcile de polistiren, sparg geamurile, etc.

Răspuns: Doamnei Condurache i s-a aprobat solicitarea şi va primi suficient material săditor pentru lucrările de îngrădire.

În perioada 17.02.2011 – 21.02.2011 agenţii de poliţie comunitară au verificat zona blocului H1 din Tătăraşi dar nu au depistat minori care să manifeste un comportament neadecvat. Doamna Condurache a fost îndrumată ca atunci când semnalizează acest comportament să sune la Dispeceratul Poliţei Comunitare, pentru ca o patrulă să intervină în zonă.

  1. Alexa Paula – solicită înfiinţarea unei staţii auto care sa deservească traseul 27 în zona Pod Metalurgie.

Răspuns: Propunerea de înfiinţare a unei staţii auto care sa deservească traseul A27, în aceeaşi locaţie cu staţia de tramvai, pe bd. Metalurgiei înainte de pod, sens spre Tătăraşi, va fi analizată în următoarea Comisie Municipală de Circulaţie .

  1. Tudose Andrei – solicită asfaltare str. Brădetului din Galata.

Răspuns: Str. Brădetului este în zona versantului Galata, iar în acest moment nu dispune de canalizare. Vom interveni în această etapă cu lucrări cu piatră spartă, imediat ce condiţiile meteo va permite desfăşurarea lucrărilor.

  1. Rotaru Cristian – solicită canalizare pe str. Strugurilor.

Răspuns: Extinderea reţelei de canalizare pe str. Strugurilor se va realiza prin proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Iaşi”. Este vorba de o lungime de 2840 metri liniari. Implementarea proiectului se face de către ApaVital. Municipiul Iaşi asigură cofinanţarea  investiţiilor. Din informaţiile obţinute de la Apa Vital, momentan lucrările sunt blocate din cauza unor contestaţii la licitaţia de asistenţa de proiect. Conform graficului de implementare al proiectului de mai sus, lucrările din cadrul contractului în care este inclusă şi str. Strugurilor se vor desfăşura în perioada 25.03.2011 – 25.09.2013.

  1. Lazăr Corina – solicită amenajarea de copertine în staţiile de transport public în zona CUG şi crearea unui refugiu la staţia din zona rond CUG vechi.

Răspuns: Momentan nu dispunem de fonduri necesare pentru achiţia de copertine, dar pe viitor avem în vedem această investiţie în funcţie de alocaţiile bugetare. În perioada următoare se vor amplasa bănci la staţia din zona rond CUG vechi.

Şoseauna Nicolina se regăseşte în proiectul cu finanţare europeană “Dezvoltare şi rebilitare arteră funcţională Sud”, proiect prin care Şoseaua Nicolina va fi complet modenizată şi reabilitată şi care prevede şi amenajarea refugiilor aferente staţiilor.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top