Stiri

“Petre trebuie sa crezi”

Petre Cristian Boghean a inceput fotbalul in urma cu 10 ani, iar anul trecut, in noiembrie, a plecat in Italia.A plecat pentru ca a vrut sa ajunga la un nivel inalt.Astfel, incepand de jos, a ajuns sa dea proba la echipa de liga inferioara Gambatessa, unde a fost acceptat.Cei de acolo il comparau cu marele Kaka, pentru placerea de a juca.Petre traieste pentru fotbal!Dar la un antrenament cu echipa a avut dureri mari la rinichi.Verdictul a fost dureros: blocaj renal, iar in prezent face de 3 ori pe saptamana dializa.
Sa speram ca totul va fi bine, este prea tanar pentru boala asta“, a declarat Lucica Boghean-Cotovan, sora lui Petrica, fosta jucatoare de volei la Penicilina Iasi si in prezent inginera la Regionala CFR Infrastructura Iasi.
Petrica Boghean, fratele arbitrului de fotbal Lucian Boghean, a inceput fotbalul in urma cu 10 ani, la Clubul Sportiv Noua Generatie Iasi, sub conducerea antrenorului Mihai Romila, fostul international din dealul Copoului. A trecut apoi la juniorii de la Poli Iasi si a fost antrenat de Marian Moldovan, unde a evoluat pe postul de mijlocas ofensiv. Dupa terminarea junioratului, a evoluat la divizionara de liga a treia Leonard Pascani si mai apoi la AS Holboca, prin fuziunea celor doua formatii, sub conducerea antrenorului Emanuel Lungu. Informat de cazul Boghean, antrenorul coordonator al centrului de copii si juniori al clubului de fotbal din dealul Copoului, Dan Cananau, a declarat: “Aflu cu mare tristete de acest caz. Il stiu bine pe Petrica Boghean, era un tanar talentat si promitea mult. Este un copil mereu vesel, radea tot timpul. Este o mare tragedie ce i s-a intamplat, stiu ca dializa se poate inlocui doar cu transplantul! O sa vorbesc si cu presedintele clubului, Sorin Boca si o sa-l ajutam si noi. Dumnezeu sa-i dea multa sanatate!“.
Cu multa suferinta in glas, de pe patul de spital, Petrica Boghean a facut o declaratie de dragoste sportului rege: “Iubesc fotbalul, este cel mai frumos sport pentru mine. La sfarsitul anului trecut, prin luna noiembrie, chemat de fratele meu Lucian, am ajuns in Italia si am dat probe de joc la echipa Gambatessa, dintr-o liga inferioara. Eram singurul stranier din echipa, cu mai multi nu este voie, conform regulamentelor italiene. La un antrenament m-au apucat durerile mari la rinichi, iar doctorii mi-au spus ca am facut blocaj renal. Am ajuns la dializa in Italia si acum, dupa un drum extrem de dificil, am revenit acasa si fac de trei ori dializa la Spitalul Parhon. M-am internat la Spitalul Parhon si profesorul Covic mi-a spus ca trebuie sa fac analize complete. Stiu ca in familia mea s-au mai intamplat astfel de cazuri, s-ar putea sa fie la mine un fapt ereditar. Traiesc totusi cu speranta ca am sa ma fac bine, nu am totusi decat 20 ani“.
Toti care vor sa il ajute pe Petrica, il pot contacta la numarul de telefon 0751 / 127798. Nu ne indoim ca vor fi multi care vor sari in ajutorul acestui fotbalist talentat!

Sursa: Cotidianul Ziarul de Iasi

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top