Diverse

Vinul alb de la Girboiu este ideal la orice festivitate!

Atunci cand alegi sa bei vin de calitate, producatorul Girboiu este cu siguranta o alegere foarte sigura, deoarece are un istoric destul de bogat in vinuri de calitate premiate la nivel European. Gama de vin alb nu face nicio exceptie, deoarece Girboiu ofera vinuri selecte produse din soiuri de struguri precum: Tamaioasa, Aligote&Muscat, Sarba&Plavaie, Chardonnay, Sauvignon Blanc Fume si multe altele.

Sa aruncam o privire rapida asupra celor mai comune soiuri albe si cat de putin au de oferit.

Sauvignon Blanc: In Franta, vinurile albe din Bordeaux si Valea Loarei sunt predominant Sauvignon Blanc. In California, este vinul alb al meselor de vinificator, asa ca de aceea vinariile il cultiva. Noua Zeelanda produce, de asemenea, un Sauvignon Blanc, pe care sute de fabrici de vinuri il ambaleaza sub etichetele lor individuale si apoi pretul aleatoriu.  Sauvignon Blanc este vinul clasic pentru a fi consumat cu branza de capra dar si alte tipuir de branzeturi.

Chardonnay: Chardonnay este ceea ce bea  orice femeie cu drag. Iti doresti asa ceva la amsa? Oamenii care prefera un vin cu corp nu beau Chardonnay, cu exceptia cazului in care provine din Burgundia, iar acesta costa foarte mult. Vinul de Burgundia este cu adevarat vin rosu, dar cele facute in aceasta zona din Chardonnay sunt intotdeauna mentionate ca find „albe”. A fost o vreme cand Chardonnay era cel mai popular vin alb din lume, dar, din pacate, este doar cel care vinde cel mai mult pentru ca nimanui nu-i mai place asa de mult in realitate. Unul dintre lucrurile frumoase despre Chardonnay este cat de fiabil este.

Tamaioasa romaneasca: Acesta este un vechi soi romanesc de struguri folosit pentru producerea de vinuri de calitate albe, dulci si aromate. Acest soi cultivat de mai bine de doua milenii in spatiul romanesc isi gaseste radacinile in sudul Greciei antice, fiind apreciat de catre toate popoarele aflate in bazinul Marii Mediterane, unde era folosit ca moneda de schimb. Si vom insista putin asupra acestui vin.

Tamaioasa Romaneasca se cultiva aproape in toata tara. Butucii trebuie sa fie de vigoare mijlocie cu lungime medie a lastarului de 100-120 cm. Tamaioasa Romaneasca iubeste cel mai mult toamna lunga. In acest fel, strugurii acumuleaza 240-250 g/l zaharuri, iar prin supramaturare atinge 270 g/l sau poate depasi aceste valori. Este un soi autofertil si poate fi cultivat in plantatii pure. Este un soi care rezista pana la -19 grade C– 22 grade C, este sensibil la seceta si la exces de umiditate. Strugure de marime mijlocie 150-180 g si forma cilindro-conica, dens in boabe. Bob de culoare galben-aurie cu pete ruginii pe partea insorita, crocant si intens aromat. Struguri au arome cu buchet floral – condimentat intens de caise, pere, busuioc, miere de albine, pepene galben sau ananas. Coacerea deplina a strugurilor se realizeaza din a doua decada a lunii septembrie pana in a doua decada a lunii octombrie in functie de directia de productie vinuri seci – vinuri dulci.

La Girboiu gasesti cele mai bune vinuri albe!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top