Stiri

Sănătatea orală

Sănătatea orală și, de altfel, sănătatea dinților tăi conduc spre o respirație sănătoasă, fără probleme în timp, precum ar fi gingivita. De foarte multe ori, însă, mulți nu acordăm atât de multă atenție sănătății orale, fie din lipsă de timp, fie din alte motive care nu pot fi justificate corespunzător.

Să nu credeți, însă,  că există doar respirație sănătoasă. Dimpotrivă, există și respirație neplăcută, care este cauzată de o serie de factori. Printre aceștia cei mai semnificativi vizează partea de consum a anumitor alimente, precum ceapa și usturoiul, fumatul, igieana dentară deficitară, unele medicamente, gura uscată, infecții ale cavității bucale sau alte tipuri de infecții, unele boli sau chiar diete slabe în carbohidrați, lipsa acestora putând provoca halitoză.

Precum există factori care influențează răspirația urât mirositoare, așa există anumite elemente care sunt în perfectă concordanță cu sănătatea orală, respectiv respirația sănătoasă sau plăcută.

Unul dintre cele mai prioritare elemente este reprezentat de igiena orală sănătoasă, prin spălarea de cel puțin două ori pe zi a dinților și folosirea altor produse special dedicate întreținerii dinților și a respirației plăcute.

Mai mut decât atât, de luat în calcul sunt și pătrunjelul, respectiv menta, sucul de ananas, apa, iaurtul, laptele, portocalele, ceaiul verde, zincul și nu în ultimul rând, apa de gură făcută în casă, prin amestecarea a două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apă.

Aceste aspecte, în mod direct, previn anumite probleme ale cavității bucale, probleme printre care se poate număra și gingivita.

Gingivita este o afecțiune a gingiilor, care poate apărea chiar și din cauza insuficienței periajului dinților și chiar dacă, inițial, pare inofensivă, gingivita poate determina apariția unor boli sau căderea dinților.

De aceea, gingivita trebuie prevenită pe cât posibil prin prisma unei igiene orale corespunzătoare, printr-o spălare corectă pe dinți, timp de două minute, atât dimineața, cât și seara, de cel puțin două ori pe zi.

Nu sunt de omis nici vizitele periodice la medicul stomatolog, care îți poate efectua un control prin care să te asiguri că dinții tăi sunt 100% sănătoși. În cazul în care apar probleme, acestea trebuie rezolvate din timp, cu atât mai mult cu cât la nivel bucal, bacteriile predomină într-un număr foarte mare.

Obiceiurile alimentare sănătoare, vizitele perioadice la medic, dar și igiena orală corespunzătoare pot conduce spre o sănătate a dinților remarcabilă în timp, care îți va oferi posibilitatea de a te bucura de un zâmbet de invidiat o perioadă lungă de timp!

Scapă de gingivită prin prisma unei igiene corespunzătoare! Spune stop problemelor dentare!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top