Stiri

Sănătatea ta contează

Sănătatea ta, dar și a celor din jur este prioritară! Tocmai din acest motiv, unele dintre analizeze esențiale, pe lângă cele de sânge, sunt analizele helicobacter, respectiv partea de analize imunologie.

Ce este de reținut despre acestea? La ce trebuie să fii atent și cum acționezi? Infecția cu helicobacter Pylori implică această bacterie, care determină una dintre cele mai frecvent întâlnite înfecții și, cel mai adesea, este corelată cu statutul socio-economic pe care persoana afectată îl are.

Această bacterie este una dintre acele bacterii care se localizează nicăieri altundeva decât în stomac și intestinul subțire, pătrunderea acesteia în organism făcându-se, în majoritatea cazurilor, încă din copilărie, de la o vârstă fragedă.

Însă întrebarea cea mai des întâlnită vizează o incertitudine precum modul în care acestă bacterie pătrunde în corp. Răspunsul? Apa. Bacteria păstrunde în organism prin consumul de apă sau de alte alimente care se dovedesc a fi contaminate.

Nu este de omis, totuși, nici varianta în care helicobacter Pylori se transmite prin intermediul salivei sau a materialelor facale, în cazul în care cineva infectat cu această bacterie nu se spală pe mâini după ce a folosit baia și intră în contact direct cu tine.

Printre cele mai întâlnite simptome se remarcă durerea abdominală însoțită de arsuri, pierderea în greutate, balonarea, senzația de greață, scăderea poftei de mâncare și nu în ultimul rând, febra.

Și tocmai pentru a preveni astfel de complicații care pot apărea ca urmare a nefrecventării procedurilor medicale regulate, este mai mult decât necesar ca uneori, la un anumit interval de timp, să se realizeze și analize de imunologie.

Aceste analize imunilogie sunt o serie de analize complexe, care vizează mai multe spectre ale medicinii. Câteva dintre aceste diviziuni ale analizelor de imunologie se particularează prin prisma cetosteroizilor, hidroxicorticosteroizilor, AFP seric, anti LRP4, Ac.  anti enterocite, anticorpi anti Bucella și multe aalte elemente primare din categoria aceasta.

Ceea ce trebuie să ai tu în vizor, însă, este partea de sănătate și de regularitate. Cu asta vreau să spun că trebuie efectuate vizite medicale nu doar când simți nevoia unei intervenții. Nu când nu mai poți. Astfel de proceduri trebuie realizate frecvent. Nu te lăsa niciodată pe ultima sută de metri, ci fă verificări perioadice, deoarece va fi în avantajul tău.

Ai grijă de sănătatea ta și de tine și prioritizeaz-o, pentru că ea este cel mai important aspect de care ar trebui să ții seamă!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top