Stiri

 Secretele unei dimineți pline de energie

Toată lumea are nevoie de un somn așa cum își imaginează fiecare probabil: liniștit, fără vise urâte și adânc. Dar, de cele mai multe ori se întâmplă ca lucrurile să stea total invers. Oamenii pun ceasul să sune dimineața pentru a se trezi la timp, iar seara somnul apare foarte greu adesea din cauza televizorului. Poate un film bun sau o emisiune interesantă diminuează starea de somnolență. După o dimineață lipsită de energie, parcă nici lucrurile nu mai par așa de roz în ziua respectivă. Pentru asta, trebuie luate câteva măsuri. Am pregătit în acest articol câteva sfaturi bune de luat în vizor.

Organismul trebuie obișnuit cu trezitul la aceeași oră mereu

Rutina înseamnă plictiseală, însă nu și atunci când vine vorba de somnul din timpul nopții și trezitul de dimineață. Pentru ca organismul să nu fie dat peste cap, trebuie să învățați să vă treziți în fiecare zi la aceeași oră, chiar dacă este weekend. Pe cât de mare este tentația de a vă odihni mai mult în weekend dimineața, pe atât de mult trebuie să o evitați. Ce se întâmplă mai exact? Ritmul circadian care se ocupă cu stabilirea ritmului proceselor biologice va funcționa anapoda. Dacă respecți un anumit program, corpul va sugera când trebuie să mergi la culcare pentru a obține odihna necesară.

Apa ajută la dezmorțire

Dacă ești obișnuit să dormi cu gura deschisă, atunci e clar că ai nevoie de apă dimineața, când te trezești. Pentru că în timpul somnului se pierd foarte multe lichide, dimineața, organismul simte nevoia de lichide. Și c ear putea fi mai bun decât un pahar cu apă? Poate că la începutul zilei nu te simți amorțit și adormit pentru că ești deshidratat. Ca să capeți energie, bea apă. Nu este nevoie să bei un pahar întreg de-o dată, poți lua doar câteva guri.

Alege o saltea bună pe care să dormi

Pentru a avea un somn cât mai bun, trebuie să ai și o saltea de calitate pe care să îți faci somnul de frumusețe. Fie că ai sau nu probleme cu spatele, coloana sau articulațiile, o saltea din categorie saltele ortopedice este ideală la casa oricui. O astfel de saltea are un material care reduce punctele de presiune, îmbunătățește fluxul de trafic și permite coloanei vertebrale și articulațiilor să se odihnească într-un mod natural. Un sentiment de bunăstare te va învălui complet. Le găsiți la Previ.

Respirația contează

Pe lângă sfaturile clasice cu exercițiile fizice din zori de zi sau respectarea micului dejun, nici respirația nu e de trecut cu vederea. Pentru a avea ceva energie dimineața, este recomandat ca, înainte de a te ridica din pat, să inhalezi adânc pen as de câteva ori fără a respira. Poți repeta asta de 10 ori. Astfel, te vei simți gata de treabă!

Dacă respecți toate aceste sfaturi, dar și altele pe care probabil le-ai mai auzit sau ți le-a recomandat chiar un specialist, atunci poți fi sigur că starea ta de disconfort se va transforma într-una de confort. Așadar, nu putem decât să îți urăm decât să ai cât mai multe zile pline de energie și voie bună!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top