Curierul de Iasi

Seminar de comunicare în cadrul proiectului RETINA

În perioada 28 – 30 martie 2011 a avut loc la Kosice, Slovacia seminarul de comunicare în cadrul proiectului RETINA unde s-au desfăşurat o serie de activităţi menite să susţină un program de redare a fostelor zone industriale circuitului economic şi de găsire a unor soluţii eficiente pentru revitalizare. La sesiunile de dezbateri au fost prezenţi reprezentanţi Municipiului Iaşi precum şi membri, experţi din partea tuturor partenerilor consorţiului, autorităţi publice locale care au abordat teme legate de urbanism si mediul inconjurator având o importanţă majoră în revitalizarea fostelor zone industriale.

Evenimentul a inceput cu o conferintă de presă unde au luat cuvântul liderul de proiect Tibor Polinszky (Csepel-Ungaria) si reprezentanţii grupurilor operative: TF1 (Csepel – Ungaria), TF2 (Kosice- Slovacia), TF3 (Iasi – Romania), urmată de un Târg Regional al Investitorilor unde fiecare partener şi-a prezentat situaţia zonei vizate din cadrul proiectului RETINA din punct de vedere urbanistic si al mediului inconjurator. In zilele următoare au urmat o serie de traininguri pe tema urbanism si mediu organizate de catre partenerul din Kosice unde au fost prezentate, analizate dezbatute de catre experti europeni si reprezentantii partenerilor implicati in proiect, o serie de modele de buna practica, constatari, probleme, solutii cu referire directa la proiectul RETINA.

In perioada următoare in cadrul proiectului RETINA vor finalizate o serie de studii transnaţionale pe fiecare din cele trei probleme principale enumerate mai sus. Municipiul Iasi fiind lider pe TF3 îşi propune să definească un sistem de reabilitare a zonelor abandonate, să finalizeze un „Studiu de caz transnaţional – branding şi imagine” si o Strategie de branding pentru fostele zone industriale.

Municipiul IAŞI este partener in cadrul proiectului „RETINA – Revitalizarea fostelor zone industriale”, proiect finantat pe Programul de Cooperare Transnationala din Sud Estul Europei, alături de alte 9 oraşe din 7 ţări europene. Proiectul îşi propune elaborarea unor studii transnaţionale şi a unei strategii comune care să abordeze trei probleme principale ale fostelor zone industriale: Proprietate asupra terenului şi/sau construcţiilor şi investiţiile necesare, Urbanism şi mediu, Branding şi imagine.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top