Diverse

Servicii funerare Iasi nu stiu de sarbatoare

Agenția 07funerare Iasi

Nu stiu ce mi-a venit asa sa ies pe strazile Iasiului la ceas de sarbatoare…Ninge feeric si parca pe langa mine trece Eminescu si ma priveste adanc in ochii mei albastri cu ochii lui negri. Poate ca stie ca il divinizez. Doamne, cati oameni talentati si destepti a dat tarii acest oras!

S-a asternut o cerga fina, dar rece peste blocuri si case, peste pomi si trecatorii isi scutura des hainele. Lumea petrece in case, iar eu am simtit nevoia sa ma bucur de ninsoare.

“Ce cumplit trebuie sa fie sa mori pe un astfel de timp frumos!” Zapada ma face fericita ca pe un copil. Imi vine sa alerg pe strazi, sa bat din palme, sa ma bucur de spectacolul vizual al piruetelor fulgilor de nea.

Si cum merg asa despicand cu trupul meu petalele de flori ceresti venite de departe, pe strada vad un convoi funerar.

Este de ajuns sa citesc pe masina funerara curata, care nu se aude mergand Servicii funerare Iasi si sa inteleg cui se datoreaza aceasta organizare desavarsita.

Pe geamurile stralucitoare, decedatul inca tanar parca zambeste multumit in sicriul sau. Nu, nu este multumit ca a murit, ci fiindca a fost si este in centrul atentiei si pleaca pe zapada aceasta de vis si la ceas de mare sarbatoare!

Ce lucruri cu gust si ce sofer atent. Merge cu luminile aprinse, pe chip i se citesc concentrarea si respectul.

In spatele lucrurilor de calitate, alese cu mult gust si a convoiului acesta care nu ma determina sa intorc capul, ci sa accept prezenta oamenilor care isi duc cu respect mortul la groapa, la ceas de sarbatoare stau dispeceratul national non-stop 07 Funerare.ro si Ghitonic Marian impreuna cu frumoasa lui sotie Ghitonic Roxana, managerii energici si intelegatori care isi coordoneaza si motiveaza echipa. O vreme, imi potrivesc pasul cu al celor din familia indurerata si moartea nu mai ma sperie. Oamenii cu experienta si-au facut atat de bine treaba, incat defunctul parca doarme, lenjeria din sicriu parca ar fi din zapada, iar aranjamentul funerar este ales cu gust.

Alunecam usor catre cimitir si glasurile preotilor rasuna ca niste mangaieri, iar de departe glasuri de colindatori se amesteca feeric cu ale lor.

Undeva, in spate, cineva povesteste in soapta, cum echipa de la firma de servicii funerare s-a intrecut pe sine.

Familia a asteptat increzatoare ca ei sa faca totul si au facut. Mai sunt oameni care lucreaza si la ceas de sarbatoare pentru semenii lor greu incercati.

-Auzi, draga, sa lucreze si de sarbatori? Au raspuns la miezul noptii si au acceptat sa ii ajute sa isi ingroape mortul. Sunt demni de toata lauda. Ai vazut ce batiste si prosoape au ales si sa vezi ce bunatati se impart la biserica celor care participa.

In sfarsit, cineva vorbeste de bine la o inmormantare!

De ce sa ne sperie moartea, cand murim cate putin in fircare zi? Poate ca bolnavi fiind, singuri si batrani, vom percepe moartea ca pe o eliberare, cand ne va veni randul…

Priveam cortegiul inaintand prin ninsoare si mi s-a parut ca tot vazduhul arunca petale de trandafiri albi peste cel care pleaca in lumea de dincolo…

“Din respect pentru cei dragi!”

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top