Diverse

De ce trebuie sa acordam o importanta majora colectarii selective

Trebuie sa stiti ca reciclarea nu face ca deseurile sa dispara, dar ca, daca este bine facuta, poate ajuta la reciclarea eficienta.  Aceasta reciclare se face atunci cand are loc o colectare selectiva facuta ca la carte. Ce este colectarea selectiva?

In gestionarea deseurilor, colectarea separata a deseurilor indica un sistem de colectare a deseurilor care prevede o prima diferentiere, bazata pe tipul de deseuri, facuta de catre cetateni, diversificandu-l fata de colectarea total nediferentiata. Scopul final este, prin urmare, separarea deseurilor in asa fel incat fiecare tip de deseuri diferentiate sa fie redirectionat catre tratamentul de eliminare sau valorificare corespunzator cel mai adecvat, care merge de la depozitarea in depozitele de gunoi sau incinerarea deseurilor, pana la refolosirea deseului organic ca ingrasamant si reciclarea diferentiata (hartie, sticla, aluminiu, otel, plastic).

Conform celor de mai sus, colectarea selectiva este pregatitoare pentru gestionarea corecta si mai avansata a deseurilor, constituind de fapt prima faza a intregului proces, dar isi pierde semnificatia in absenta infrastructurii de colectare si reciclare separate. Eliminarea corecta a deseurilor duce la reciclarea deseurilor diferentiabile cu avantajul valorificarii materiilor prime, a energiei si a produsului final. Pentru realizarea diferentieri, este nevoie insa de recipiente speciale.

La magazinul Sanito.ro veti gasi cosuri gunoi ce pot fi utilizate atat pentru aruncarea deseurilor menajere ce nu mai pot fi folosite, dar si pentru a separa hartia, plasticul, metalul etc. Acestea sunt cosuri colectare selectiva si au un design foarte modern, fiind usor de integrat in orice mediu. Poti fi achizitionate pentru scoli, gradinite, spitale, corporatii, institutii si chiar pentru propria locuinta. Tot pe site mai sunt disponibile si eurocontainere si pubele pentru spatiile publice.

Un exemplu de cos ideal pentru colectare selectiva este modelul Belvedere SST. Belvedere SST este unul dintre cele mai noi modele de cosuri de gunoi destinate reciclarii, care pot transforma activitatea de reciclare in ceva extrem de distractiv. Acest model are un design unic si modern. Acesta este ideal pentru statii, locuri aglomerate, stadioane, centre comerciale, aeroporturi, birouri, etc. Este un cos din inox. Orice culoare din spectrul RAL este disponibila pentru capace. Se pot adauga etichete speciale pentru semnalizarea corecta a deaeurilor, cum ar fi Plastic/ Metal, Hartie, Sticla, Gunoi/ Menajer. Marimile standard sunt 35L, 60L si 100L, iar marimile personalizate sunt disponibile la comanda). Caracteristicile produsului le reprezinta inelele pentru prinderea sacilor de gunoi. Capacele sunt detasabile pentru inlaturarea usoara si curatarea eficienta a gunoiului. Acest cos poate amplasa in interior, cat si in exterior. Personalizarile se pot face astfel: dimensiuni, capacitate, numar de compartimente, etichete etc.

Daca acest cos nu este pe gustul dvs. puteti sa optati pentru modelul  MALMO B Best-seller- set cosuri de reciclare din metal ultra rezistent. Acest model este foarte popular in randul companiilor sau a institutiilor publice, unde activitatea de sortare a deseurilor este deja implementata. Cu un design simplu si modern, acest set de cosuri pentru colectare selectiva se potriveste perfect atat spatiilor interioare, cat si celor exterioare. Cele 3 cosuri care formeaza acest model pot fi vopsite intr-o varietate de culori RAL si pot fi personalizate cu autocolante pentru colectarea eficienta a deseurilor. Pentru un aspect mai elegant, a fost creata si versiunea mai eleganta din otel inoxidabila, denumita MALMO A.

Indiferent de optiune, important este sa nu neglijati aspectul colectarii selective. Incercati, in fiecare zi, sa va instruiti angajatii sau membri familiei sa faca aceasta colectare selectiva, explicandu-le cat de important este pentru planeta noastra.

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top