Hi-tech

Sistemele desfumare si importanta lor in viata oamenilor

  Incendiul este unul dintre motivele cele mai frecvente prin care se moare in interiorul unei cladiri, iar statisticile arata ca peste 90% dintre cei care ajung acolo mor datorita inhalatiei fumului si a gazelor, nu datorita arsurilor. Acest lucru i-a indemnat pe specialisti sa aduca pe piata anumite motoare desfumare de calitate superioara, care sunt foarte eficiente cand vine vorba de evacuarea fumului si gazelor dintr-o incinta, atunci cand izbucneste un incendiu. 

    Astfel, fumul produs in timpul unui incendiu este o reala amenintare la adresa vietii si sanatatii oamenilor ramasi inchisi intr-un anumit spatiu, caci datorita acestuia decesul apare mult mai rapid decat din cauza temperaturilor mari sau a focului. De asemenea, nu doar viata oamenilor este periclitata, ci apar si pierderi materiale semnificative. 

Ce sunt motoarele desfumare?

    Motoarele desfumare sunt acele motoare care pot fi instalate pe ferestre din lemn, aluminiu, plastic sau orice alta combinatie intre acestea. Datorita acestor motoare, ferestrele pot fi deschise si inchise de la distanta .

   De cele mai multe ori, acestea sunt conectate la o centrala, iar toate aceste comenzi sunt efectuate in mod automat, iar daca se doreste un control manual, se poate utiliza o consola aflata pe peretele de langa ferestre sau pot fi utilizate telecomenzi.

Actionare-cu-pinion-si-cremaliera

   Daca exista  senzori ce detecteaza incendiul, atunci aceste ferestre sunt conectate si in cazul izbucnirii unui incendiu, aceste ferestre sunt deschide, permitand evacuarea fumului si focului.

Ce inseamna sistemele de deschidere automata in caz de incendiu?

   Acest lucru demonstreaza clar ca un sistem de evacuare al fumului si gazelor, bine pus la punct, poate face ca pericolele si daunele produse sa fie mult diminuate.

   O automatizare a ferestrelor, fie printr-un sistem active sau pasiv, poate fi cea mai eficienta solutie care poate fi luata pentru a proteja o anumita cladire de tot ceea ce poate aduce cu el un incendiu. 

   Sistemele de automatizare a ferestrelor sunt foarte eficiente si pot fi montate pe acoperisurile inclinate ale cladirilor si se monteaza in principal in casa scarii.

   Aceste ferestre folosite pentru a evacua fumul, procedura numita desfumare, pot fi deschise fie manual, fie automat si au scopul de a evacua fumul si gazele produse in timpul incendiului. 

   Atunci cand senzorii de fum detecteaza focul, un semnal va fi trimis catre centrala si atunci va fi deschisa in mod automat fereastra, datorita motoarelor desfumare folosite. 

  De asemenea, pot fi montate anumite trape de fum sau trape de desfumare, disponibile in diferite variante si dimensiuni, astfel incat sa poata raspunde oricaror cerinte tehnice sau economice.

 Cum poate fi efectuata ventilatia naturala?

    Tinand cont de faptul ca ferestrele sunt anumite parti integrante din orice fel de cladire, acestea au un rol extrem de important. 

   In zilele noastre, tehnologia si arhitectura moderna ofera posibilitatea de a monta spatii vitrate mari, iar acest nou sistem de fatade este controlat cu ajutorul unor centrale care pot fi programate astfel incat in permanenta sa fie realizat un flux de aer proaspat. 

  Exista montati senzori care pot inregistra tot ceea ce tine de temperatura, conditii meteo  , astfel incat aportul de aer proaspat sa poata asigura un climat propice in interiorul cladirilor.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top