Diverse

Stiati ca nu toate tipurile de gel curatare maini si sapun industrial sunt la fel?

Citirea unei etichete cu ingrediente pentru a va asigura ca alimentele dvs. nu contin conservanti nocivi, grasimi trans, indulcitori artificiali etc., sunt aproape o obisnuinta in zilele noastre. Dar v-ati uitat vreodata la ingredientele sapunului? Si, mai mult, ati folosit vrodata gel curatare maini si sapun industrial? Stiati ca acestea sunt mult mai puternice pentru ca trebuie sa curete substante mai grele?

Daca utilizati un produs de curatare industriala a mainilor, probabil ca veti gasi distilate de petrol listate in ingrediente. Distilatele de petrol sunt solventi de tip hidrocarburi produsi din ulei brut si includ alcool mineral, kerosen, solventi Stoddard etc. Acesti solventi sunt produsi in rafinariile de petrol in acelasi timp cu combustibilul auto, uleiul de incalzire si materiile prime chimice. Multi agenti de curatare industriala contin distilate de petrol pentru indepartarea uleiului greu si a grasimii, gudronului si cerii, ceea ce inseamna ca va veti spala pe maini cu aceste substante chimice, ca sa nu mai vorbim de absorbtia lor prin cel mai mare organ al corpului: pielea. Insa, daca folositi sapunuri si geluri industriale produse de companii ce promoveaza sustenabilitate, toate acele elemente daunatoare pielii nu vor exista. Este si cazul produselor de la Approved Chemicals, care comercializeaza o gama larga de produse, cuprinzand tot necesarul produselor pentru curatenie, intretinere-mentenanta, lubrifiere, dar si aditivi necesari in constructii. Sapunurile si gelurile au formule imbunatatite pentru a nu irita pielea. De ce trebuie insa sa va feriti de tipurile de sapunuri agresive?

Efectele secundare infricosatoare ale distilatelor de petrol

Distilatele de petrol pot avea un efect negativ asupra organismului daca vin in contact cu pielea. Se stie ca expunerea pe termen scurt provoaca iritarea pielii. Cu toate acestea, expunerea pe termen lung poate produce efecte mult mai nocive. In timp, contactul pielii cu distilatele de petrol poate deshidrata si crapa pielea, rezultand o afectiune cunoscuta sub numele de dermatita de contact. Solventii, cum ar fi distilatele de petrol provoaca inflamatii si deshidratarea pielii. Unii producatori chiar plaseaza etichete de avertizare pe produsele lor, determinand utilizatorii sa foloseasca cu prudenta astfel de produse.

Pe langa dermatita de contact, distilatele de petrol pot fi contaminate cu substante cancerigene care sunt absorbite prin piele, ceea ce poate duce la niveluri daunatoare de toxine din organism sau chiar cancer. De fapt, Uniunea Europeana a interzis anumite distilate de petrol in produsele cosmetice si de ingrijire personala. De aceea, sapunurile de la Approved Chemicals sunt produse in conformitate cu normele ISO 9001 și ISO 14001.

Gritul este adesea adaugat la substantele de curatare industriale pentru a ajuta la eliminarea substantelor precum uleiul, murdaria si murdaria. Cu toate acestea, exista o serie de scrubbers, cum ar fi ponce si nisip, care pot provoca micro-abraziuni in piele. Ponce, o roca vulcanica naturala care consta din sticla vulcanica bruta, este folosita la santiere, in produsele de menaj si in saloanele de infrumusetare ca agent abraziv. Fara indoiala, acest ingredient obisnuit isi face treaba pentru a indeparta murdaria nedorita din aceste medii. Si totusi, se stie faptul ca utilizarea ponce pe maini va elimina, de asemenea, inutil straturi de protectie importante ale pielii. Daca ati folosit vreodata produse de curatat industriale care contin ponce, exista o sansa buna ca mainile dvs. sa se simta deosebit de dure.

Sapunurile agresive si dermatita

In plus fata de impactul fizic pe care o poate avea dermatita asupra unei persoane, aceasta poate crea, de asemenea, o povara financiara pentru companii si organizatii. Pana la 40% dintre lucratori vor suferi de dermatita profesionala la un moment dat in viata lor. Biroul de Statistica al Muncii din SUA raporteaza ca 50% din timpul de lucru pierdut din cauza bolilor industriale se datoreaza dermatitei. Ca si in cazul tuturor bolilor profesionale, preventia este cheia. Prevenirea presupune reducerea sau eliminarea contactului cu pielea cu substante chimice sau cu alte ingrediente nesanatoase si periculoase, reducand sansa de dermatita profesionala si probleme asociate, si folosirea unor geluri si sapunuri industriale autorizate, precum cele de la Approved Chemicals. Este important sa imbratisam un produs care ia in considerare impactul pe care il are asupra mainilor, si care este totusi suficient de puternic si eficient. Produse de curatat cu continut scazut de solvent si / sau fara solventi sunt o optiune mai sigura decat cele care contin solventi petrolieri. De exemplu, linia completa de produse de curatare a mainilor de la Approved Chemicals nu contine solventi derivati din petrol si utilizeaza aceste alternative de siguranta eficiente.

Sapunul a fost conceput pentru a curata mainile, nu pentru a le face rau. Cu toate acestea, sapunul pe care il utilizati ar putea face doar asta. Conform Legii privind securitatea si sanatatea in munca, angajatorii au responsabilitatea de a asigura angajatilor un mediu de lucru sigur. Abordarea igienei mainilor este o parte esentiala in acest sens. Tipul de curatator de mana selectat este vital pentru sanatatea pielii. O conceptie gresita comuna este ca performantele unui curatator de maini se masoara prin capacitatea sa de a curata agresiv mainile, perpetuand ciclul ingredientelor daunatoare si excesiv de puternice folosite in sapunuri si produse de curatat pentru maini. Prin selectarea unui produs eficient, care nu contine ingrediente daunatoare pielii, veti avea pielea protejata.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top