Diverse

Totul despre ciorapi medicinali Thuasne

Cei care sufera de diferite tipuri de probleme la nivelul picioarelor pot decide sa poarte ciorapi de compresie pentru a putea elimina de la radacina aceste afectiuni. Compresia imbunatateste de fapt circulatia sangelui, care este cauza principala a tuturor acestor probleme. Sa vedem in cele ce urmeaza modul de functionare ciorapilor cu compresie elastica, cazurile in care este indicat sa ii utilizati, cele mai interesante modele disponibile pe piata astazi Astfel, aveti in acest articol un adevarat ghid de achizitie cu toate informatiile de care aveti nevoie pentru alegerea dvs. Inainte de a incepe lectura, trebuie mentionat faptul ca punctul de referinta a fost gama de ciorapi medicinali Thuasne, disponibili pe site-ul santebeautik.ro. Insa, aici sunt disponibile si alte modele sau brand-uri de ciorapi medicinali, cu diferite recomandari si pentru anumite afectiuni.

Pentru ce sunt folositi ciorapii de compresie

Avantajele ciorapilor de compresie sunt nenumarate. Actiunea ciorapilor ne permite sa facem circulatia sangelui excelenta, eliminand astfel senzatia de greutate, umflare si durere la radacina. Nu este adevarat ca o imbunatatire a circulatiei sangelui este necesara doar pentru cei care sufera de varice. Sunt multe categorii de afectiuni care pot beneficia de pe urma utilizarii ciorapilor medicinali. Desigur, trebuie sa fiti constienti ca acestia nu va vor aduce vindecarea completa, dar incetinesc procesul si, prin urmare, permit mentinerea situatiei sub control. De asemenea, exista si o stransa corelatie intre ciorapi de compresie si celulita. O mai buna circulatie a sangelui permite, de fapt, contracararea efectului inestetic al cojii de portocale si imbunatatirea considerabila a tonifierii pielii.

Ciorapii de compresie functioneaza cu adevarat?

Ciorapii de compresie functioneaza. Evident, insa, la fel ca multe alte dispozitive medicale, este foarte important ca utilizarea lor sa fie inclusa intr-un stil de viata cat mai sanatos. Pentru a obtine rezultate excelente, prin urmare, ar trebui sa duceti intotdeauna o viata activa si sa urmati o dieta cat mai autentica si sanatoasa.

Ciorapi cu compresie diferentiata

Ciorapii pentru terapia prin compresie sunt definiti ciorapi de compresie diferentiata, deoarece permit obtinerea unei compresii diferite in functie de diferitele zone ale piciorului. In zona gleznei este de fapt necesar sa obtineti o compresie foarte puternica in timp ce, pe masura ce urcati, compresia trebuie sa se estompeze, devenind minima in zona coapselor. In acest fel, sangelui ii este permis sa curga mai bine in sus, imbunatatind astfel circulatia si permitandu-va sa obtineti toate beneficiile pe care tocmai le-am mentionat.

Nivelul de compresie

Evident, pe piata exista ciorapi cu diverse compresii, astfel incat sa-l alegi pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Cei care nu au probleme particulare, dar trebuie sa incerce doar sa evite umflarea si greutatea, nu ar trebui sa aleaga o compresie excesiva. In schimb, o compresie prea mica nu poate garanta un tratament adecvat celor care sufera de varice. Compresia este indicata in milimetri de mercur, adica mmHg.

In special pe baza compresiei, este posibila impartirea ciorapilor in doua grupe mari:

Ciorapi de compresie preventivi sau de relaxare. Acesti ciorapi exercita o compresie in zona gleznei de la 6 mmHg pana la maximum 20 mmHg. Este vorba despre ciorapi care trebuie folositi doar ca preventie si nu ca un tratament real, de catre subiecti considerati cu risc, care deocamdata au doar cateva usoare disconforturi, insa cu patologii foarte specifice.

Ciorapi de compresie terapeutica. Cei care au o patologie in derulare si care au nevoie de un tratament terapeutic real, pot lua in considerare utilizarea acestor ciorapi care exercita in zona gleznei o compresie care merge de la 20 mmHg la peste 50 mmHg.

Incepand de la 15 mmHg ciorapii se impart in clase:

-Clasa I care corespunde unei compresii de 15 pana la 21 mmHg;

-Clasa II care corespunde unei compresii de la 23 la 32 mmHg;

Clasa III care corespunde unei compresii de la 34 la 46 mmHg;

Clasa IV care corespunde unei compresii mai mari de 50 mmHg.

Numarul de DEN

In mod evident, ciorapii cu compresie sunt de asemenea disponibili in diverse tipuri de DEN. Este o unitate de masura care va permite sa alegeti grosimea firelor. De fapt, ciorapii cu compresie absoluta de vara au un numar mai mic de DEN, in timp ce cei de iarna au o grosime mai mare si va permit sa va mentineti picioarele cat mai calde. Incercati sa nu gresiti in cele mai calduroase luni ale anului: purtarea ciorapilor de compresie vara, cu un numar mare de DEN, ar putea, de fapt, sa conduca la rezultatul opus si nu la cel asteptat. Picioarele ar fi de fapt supraincalzite, ceea ce ar putea inrautati circulatia in loc sa o imbunatateasca.

Dimensiunea

Acordati o atentie deosebita dimensiunii ciorapilor cu compresie. Trebuie sa se potriveasca perfect. Sosetele prea stranse ar putea face circulatia sangelui foarte dificila, in timp ce sosetele prea largi ar putea sa nu garanteze compresia pe care o cautati.

Intrati acum pe site-ul santebeautik.ro pentru a descoperi intreaga gama de ciorapi medicinali Thuasne, precum si alte produse dedicate sanatii picioarelor dvs.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top