Stiri

Sugestii de pensiuni spectaculoase din România pentru a-ți petrece ziua de naștere într-un mod diferit

Clipele de bine și frumos sunt cadourile reale. Experiențele, râsul din tot sufletul, plimbările pe munte în miez de toamnă blândă și acel „Te iubesc‟ șoptit de sufletul pereche sunt comori adevărate, păstrate pentru totdeauna în inima ta. Cum ar fi să petreci împreună cu cei dragi ziua de naștere la o pensiune frumoasă din inima României? Avem atât de multe locuri frumoase de vizitat în țară, încât singura problema pe care ți-o poți pune este care dintre locațiile pe care le prezentăm mai jos sunt pe gustul tău.

Casa Noah, Richiș

Frumoasa Transilvania îți propune o frumusețe de locație aflată în satul Richiș, aproape de Sibiu. Richiș este printre cele mai frumoase sate săsești, iar dacă îți vrei ca liniștea să fie invitatul de onoare la ziua ta de naștere, atunci Casa Noah este alegerea potrivită. Locația pune la dispoziție trei căsuțe saxone pentru grupuri mai mari sau mai mici. Căsuțele sunt decorate în stil tradițional, invitându-te la visare și reculegere. De asemenea, cuplurile cu copii pot să-i lase pe cei mici să se joace fără încetare în curtea mare și cochetă a domeniului. Îți recomandăm să iei la tine un bagaj lejer și să nu uiți încălțămintea comodă, de trekking. O pereche de nike copii și o geacă de munte pentru diminețile reci sunt necesare, mai ales că veți explora la pas zona.

Adaugă în poseta dama pe care o iei cu tine cartea preferată. Nu de alta, dar serile de toamnă caldă vei vrea să le petreci în curtea imensă pusă la dispoziție de proprietari. Gazdele pot oferi la cerere micul dejun sau mese tradiționale. În sat se organizează mese care adună laolaltă familii, turiști și producători locali care oferă o experiență culinară de neuitat. Ingredientele sunt din surse proprii, iar o degustare de vinuri cu siguranță o să-i încânte pe toți.

Potecarii – Oltenia de sub munte, Transalpina

Locația e formată din trei case diferite (casa mare, casa mijlocie și cea mică) dotate cu băi proprii, un spațiu comun și o bucătărie generoasă pentru a servi masa pregătită (dacă dorești) de cei mai simpatici proprietari. Mâncarea este absolut delicioasă, iar gospodăria prezintă încă o anexă, un hambar unde poți să te bucuri cum trebuie de ziua de naștere. Gospodăria a fost construită în stil neoromânesc, specific zonei de Nord a Olteniei. Pare-se că a fost construită de potecari, cei care păzeau granița cu Transilvania, parte a imperiului austro-ungar. În apropiere poți vizita Mănăstirea Lainici, Crasna sau Icoana, Peștera Muierii, Peștera Polovragi sau Parcul de aventură Rânca. Dacă îți place adrenalina, poți încerca traseele de via ferrata din Baia de Fier.

Căsuța din Poiană, Vâlcea

Căsuța din Poiană este amplasată în comuna montană Poiana, din județul Vâlcea. Este foarte aproape de Rezervația Naturală Parcul Național Cozia. Este perfectă pentru un grup restrâns și dispune de o sufragerie spațioasă, bucătărie generoasă și complet utilată, un dormitor și o baie. Mansarda dispune și ea de două paturi duble. De asemenea, distracția este garantată de un sistem audio pentru karaoke și un ciubăr cu apă caldă și hidromasaj. Ispititor, așa-i? Proprietarii pun la dispoziție ATV-uri și biciclete pentru a explora zona care promite să te încânte. La doar 20 de kilometri vei descoperi cel mai spectaculos drum din lume: Transfăgărășanul.

De ziua ta, fă altceva! Te asigurăm că astfel de momente vor rămâne întipărite mereu în sufletul tău. Așadar, care dintre cele trei locații te-a atras cel mai mult?

Sursă foto: Pexels

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top