Stiri

Cum să ai grijă de accesoriile din materiale prețioase şi hainele de înaltă calitate

Dacă te numeri printre cei care privilegiază calitatea şi nu cantitatea, atunci cu siguranţă deţii cel puţin câteva accesorii din materiale preţioase şi obiecte vestimentare deosebite, de care îţi doreşti să te bucuri cât mai mult timp. Pentru ca ele să se păstreze într-o stare cât mai bună şi să arate impecabil pe termen lung, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în considerare. Noi îţi oferim cele mai bune sfaturi ca să ai grijă de obiectele care au o semnificaţie specială pentru tine. 

Şi accesoriile au nevoie de îngrijire

Dacă despre îngrijirea hainelor fiecare mai ştie câte ceva, nu același lucru este valabil pentru accesorii. Ca să le păstrezi în cea mai bună stare, trebuie să ştii în primul rând cum să le depozitezi. Obiectele din metale preţioase, cum ar fi bratarile de aur, se ţin, preferabil, în casete de bijuterii speciale, căptuşite cu catifea, pentru a evita zgârieturile sau alte deteriorări ale formei.

Chiar dacă sunt bijuterii pe care nu le scoţi niciodată, de exemplu, inelul de logodna din aur sau verigheta, şi asta nu are un impact semnificativ asupra produselor, nu este cazul colierelor sau lanţurilor. Ele ar trebui scoase pe timpul nopţii pentru a evita posibile accidente ce ar putea duce la ruperea sau deteriorarea lor. De asemenea, este preferabil să nu faci baie purtând bijuterii, mai ales dacă le preferi pe cele din argint. Dacă observi schimbări ale culorii metalului sau a pietrei preţioase sau semipreţioase, du-le la bijutier pentru o curăţare profesională.

Ţine cont de eticheta hainelor

Toate obiectele vestimentare au o etichetă pe care este prezentată modalitatea optimă de îngrijire. Înainte de a le pune în maşina de spălat, asigură-te că ai citit cu atenţie etichetele. Unele haine nu se spală la maşina de spălat. Poate fi cazul bluzelor, eşarfelor şi rochiilor din mătase, dar şi al altor obiecte vestimentare care combină materiale delicate, cum ar fi caşmirul sau lâna virgină. Pentru hainele din materiale mai fine, este recomandat să foloseşti un detergent delicat, special pentru mătase, lână şi caşmir.

De asemenea, pe această etichetă vei găsi instrucţiuni despre cum se calcă aceste haine, pe care trebuie să le respecţi pentru a nu deteriora calitatea materialelor sau a culorii. În general, majoritatea dispozitivelor de călcat, fie că e un fier, fie că este o staţie, au marcată temperatura optimă la care trebuie setat aparatul pentru fiecare tip de material. Pentru hainele de iarnă din materiale delicate, poţi folosi şi un aparat de călcat vertical cu aburi.

Depozitare fără cusur

Depozitarea hainelor contează foarte mult pentru felul în care se întreţine un obiect vestimentar. În primul rând, trebuie menţionat că înainte de a fi depozitate, mai ales dacă vorbim de o perioadă mai lungă, hainele ar trebui spălate sau duse la curăţătorie, pentru a îndepărta urmele de parfum deodorant, praf etc.

În al doilea rând, de fiecare dată când ai ocazia, este recomandat să pui hainele la uscat în aer liber, dar atenţie la mătase, care nu trebuie pusă în lumina directă a soarelui. În ultimul rând, dar nu mai puţin important, când le pui în dulap, este preferabil să le pui pe umeraşe. Când vine vorba de depozitarea pe mai multe luni, la schimbare de sezon, de exemplu, o opţiune viabilă este utilizarea pungilor care se videază. Nu numai că vei câştiga spaţiu, dar hainele se vor păstra mai bine. Nu uita să pui în dulap şi produse cu miros de cedru, care ţin moliile la distanţă şi au o aromă fresh.

Garderoba ta este o reprezentare a personalităţii tale. Pentru a păstra în cele mai bune condiţii accesoriile şi obiectele vestimentare care sunt speciale pentru tine, ţine cont de sfaturile de mai sus!

Sursă foto: Pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top