Evenimente

Targul Mesterilor Populari 2014

Targul Mesterilor Populari 2014Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Direcția Județeană pentru Cultură Iași și Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” organizează ediția a XV-a a TÂRGULUI MEŞTERILOR POPULARI, ce se va desfășura în perioada 16 – 18 mai 2014, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt (vizavi de Palatul Culturii).
Manifestarea, ajunsă la o ediție jubiliară, integrată în acest an, în Ziua Internațională a Muzeelor, se va bucura și de prezența alături de cei 60 de meșteri populari din aproape toate zonele etnografice ale României, și a unor invitați din Bulgaria și Republica Moldova.

Măiestria artiștilor populari va fi etalată în cadrul expoziției cu vânzare de obiecte tradiționale și a atelierelor de creație interactive, la care publicul este invitat să participe. Cu această ocazie vor fi ilustrate arta şi tehnica populară prin meșteșuguri tradiționale, precum: olăritul, prelucrarea lemnului, prelucrarea pieilor, confecţionarea instrumentelor muzicale populare, industria casnică, confecţionarea măştilor populare, prelucrarea metalelor, încondeierea ouălor etc.

tirg-2014_afis_final

Programul manifestării:
vineri – sâmbătă, orele 10.00 – 20.00; duminică, orele 10.00 – 16.00.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top