Stiri

TAROM se pregătește să își extindă flota cu două aeronave Boeing 737 MAX din 2025

TAROM se pregătește să își extindă flota cu două aeronave Boeing 737 MAX, programate să fie livrate în august 2025, conform unei Scrisori de Intenție semnate astăzi.

Această mișcare face parte din strategia de redresare a companiei aeriene de stat, care vizează modernizarea flotei, optimizarea serviciilor comerciale și eficientizarea operațiunilor. Planul cuprinde și inițiative pentru îmbunătățirea serviciilor pe piața internă, optimizarea orarului de vară 2024, precum și sprijinirea participării României la evenimente sportive majore în 2024.

Decizia de a adăuga cele două aeronave vine în urma performanțelor operaționale solide în ultimele luni ale anului 2023, ceea ce a contribuit la consolidarea fondurilor proprii ale companiei. Aprobarea Adunării Generale a Acționarilor și validarea Consiliului Concurenței au atestat măsurile compensatorii adoptate de TAROM pentru a menține un mediu concurențial corect.

Securizarea celor două aeronave, realizată prin contracte de leasing, îndeplinește condițiile impuse de Comisia Europeană pentru aprobarea ajutorului de stat pentru restructurare. Această evoluție a fost comunicată Comisiei Europene, subliniind securizarea capitalului propriu al TAROM.

Cu această mișcare, TAROM accelerează procesul de aprobare a planului de redresare de către Comisia Europeană, consolidându-și poziția pentru a beneficia de ajutorul de restructurare.

Nu a fost specificat dacă cele două aeronave fac parte din comanda anterioară din 2018, referitoare la achiziționarea în leasing a 5 aeronave Boeing 737 MAX, programate inițial pentru livrare în 2023.

Flota actuală a TAROM constă din 17 aeronave Airbus A318, Boeing 737 și ATR 72, cu o vârstă medie de 11.8 ani.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top