Stiri

Topul știrilor din Iași, Luni 8 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

România a fost cel mai important furnizor de motorină al Ucrainei în 2023. Importurile de motorină din România au fost, în termeni de volum, cea mai importantă sursă externă pentru Ucraina în anul 2023, potrivit serviciului vamal ucrainean. (Economica.net)

Cea mai mare platformă turcă de e-commerce, primul decacorn din Turcia, cu gigantul chinez Alibaba, intră în România. Argument inedit: Apetența românilor pentru seriale turcești. Trendyol, cea mai mare platformă turcă de e-commerce, care în vara anului 2021 a devenit primul decacorn din Turcia, controlată majoritar de gigantul chinez din domeniul e-commerce Alibaba Group Holding, ca investitor strategic, intră în România. (profit.ro)

O nouă campanie de înșelătorie prin Whatsapp care promite bani în schimbul unui Like pe YouTube. Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au descoperit o nouă campanie de înșelătorie prin care utilizatorilor li se promit bani în schimbul unui like la videoclipuri de pe YouTube. Țintele primesc pe WhatsApp mesaje care conțin oferte de lucru atractive prin intermediul cărora criminalii cibernetici încearcă să îi păcălească pentru a le fura datele personale și financiare. (economedia.ro)

Schi în România: Un turist a intrat cu maşina pe două pârtii, pentru a nu căra bagajele până la locul de cazare / În urmă cu două zile, un taximetrist a intrat printre schiori, pentru a-şi duce clienţii la hotel. (g4media.ro)

Ford Puma, model produs exclusiv în România, a fost cel mai vândut vehicul din Marea Britanie în 2023. Micul crossover Ford Puma a reușit obținerea unui rezultat spectaculos în 2023 pe piața din marea Britanie, una dintre primele cinci din Europa. (economica.net)

STIRI DIN IASI

Primaria Municipiului Iasi a fost luata DIN NOU in surprindere de vremea de afara. Desi se anunta de zile multe ninsori si viscol, traficul este inghetat atat in oras cat si in zonele de prin preajma orasului.

Circulație de coșmar în Iași. Mașinile stau mai mult pe loc. Începerea școlii contribuie, de asemenea, la blocajele din trafic. Șoferii au reclamat că cele mai mari probleme le-au întâmpinat la intrările în oraș dinspre comune limitrofe, în special dinspre Miroslava, Tomești, Rediu sau Ciurea. În oraș, pe principalele bulevarde se circulă bară la bară. Sunt nelipsite blocajele din zone deja consacrate precum Bucium, Păcurari sau CUG. (Ziarul de Iasi)

Primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, a pus stăpânire pe o bucată din centrul oraşului pentru a-şi face drum de acces. „Din bugetul local îşi toarnă beton”. Locuitorii din oraşul Podu Iloaiei sunt revoltați de modul în care primarul Ioan Alexa îşi desfăşoară activitatea. Aceştia susţin faptul că şeful oraşului vrea să crească valoarea unui teren, construindu-şi o stradă prin mijlocul parcului din centrul localităţii.

Grevă generală la început de an? Sistemul de sănătate din Iaşi e în fierbere: infirmiere plătite cu salariul minim pe economie. Sindicaliştii din sănătate se pregătesc de un nou protest la nivel naţional, iar Iaşul nu stă deoparte: SANITAS strânge semnături pentru demararea primelor mişcări de protest, de dinaintea grevei generale. (Ziarul de Iasi)

Locuitorii din oraşul Podu Iloaiei sunt revoltați de modul în care primarul Ioan Alexa îşi desfăşoară activitatea. Aceştia susţin faptul că şeful oraşului vrea să crească valoarea unui teren, construindu-şi o stradă prin mijlocul parcului din centrul localităţii. Un nou centru de fitness va fi deschis în prima parte a acestui an în Păcurari, după o investiție de circa 4 milioane lei a firmei Body Line SRL, noua clădire fiind construită în zona Munca Invalizilor. (apix.ro)

Fotbal Iasi: Allan Victor Oliveira Mota vine de la Santos și îi va lua locul lui Luis Phelipe la Poli Iași. Allan Victor Oliveira Mota (23 de ani) se află în pragul unei noi etape în cariera sa fotbalistică, fiind aproape să devină un membru al echipei Poli Iași. Originar din Brazilia, acesta sosește de la Santos și este anunțat drept înlocuitorul lui Luis Phelipe, atacantul transferat în această iarnă sub comanda lui Gigi Becali.

Filmul zilei: „Society Of The Snow”. În 1972, zborul 571 al Forțelor Aeriene din Uruguay, închiriat pentru a transporta o echipă de rugby în Chile, se prăbușește pe un ghețar din inima Anzilor. Doar 29 dintre cei 45 de pasageri au supraviețuit accidentului catastrofal. Regăsindu-se într-unul dintre cele mai dure medii din lume, ei se văd nevoiți să recurgă la măsuri extreme pentru a supraviețui. Filmul va reprezenta Spania la premiile Oscar în 2024 și este disponibil pe Netflix.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top