Nivelul agenților nocivi din aerul pe care îl respiri are un impact direct asupra sănătății tale. Din păcate, gradul de poluare din exterior afectează și calitatea atmosferei din interiorul locuintelor, birourilor sau spațiilor comerciale. De aceea, dacă trăiești într-o zonă cu trafic intens sau aflată în apropierea unor spații industriale, afectată de noxe sau smog, există șanse mari ca aerul din încăperi să fie aproape la fel de dăunător ca cel din exterior. Din fericire, există câteva măsuri pe care le poți aplica în această privință.
Descoperă 6 modalități prin care poți purifica aerul din interior
Curățenia
Cea mai directă metodă care te ajută să scapi de particulele dăunătoare din casă este curățenia. Dacă aspiri și ștergi praful în mod regulat vei preveni acumularea acelor substanțe care îți pot afecta căile respiratorii și pielea. Acest proces ar trebui să aibă loc cel puțin o dată pe săptămână pentru a fi eficient.
Aerisirea
Acest pas este la fel de important precum curățenia și este recomandat să-l aplici zilnic, dimineața și seara. Circulația curenților de aer împiedică depunerea excesivă a firelor de praf sau a altor particule ce pot cauza alergii sau alte probleme medicale. În plus, în casă va pătrunde oxigen, iar aerul va fi mai proaspăt. Evită să aerisești în momentele în care sunt anunțate niveluri ridicate de poluare în zona în care locuiești.
Plantele de apartament
Un sprijin important în acest sens îl poți primi de la plantele decorative care, pe lângă aspectul estetic, au și capacitatea de a purifica aerul. De aceea, nu ezita să adaugi cât mai multe ghivece în fiecare încăpere. Aloe vera, sansevieria, ficusul sau dracena sunt doar câteva dintre plantele care pot înfrumuseța o cameră și care ajută la combaterea poluării în interior. Trebuie menționat că o plantă sau două nu au suficientă capacitate de filtrare astfel încât să facă o diferență semnificativă, însă dacă vei grupa mai multe în fiecare cameră, te vei bucura de efectul creat.
Purificatoarele
De asemenea, poți apela și la tehnologii special dezvoltate pentru această problemă. De exemplu, purificatorul Imunofix te ajută să filtrezi aerul, iar pe lângă această funcție are capacitatea de a elimina agenții dăunători din alimente sau apă. Există mai multe procedee prin care aparatele de purificare pot înlătura substanțele poluante, iar ozonoterapia este unul dintre ele.
Perierea animalelor
Un alt lucru pe care multe persoane îl ignoră atunci când vine vorba calitatea aerului este îndepărtarea părului animalelor de companie. Acesta poate avea efecte periculoase asupra aparatului respirator, mai ales în cazul persoanelor cu sensibilități, precum cele care suferă de astm. De aceea, este recomandat să-ți periezi cățelul sau pisica cel puțin o dată pe zi. Astfel, vei îndepărta excesul de fire de păr.
Păstrarea pantofilor de exterior la intrare
Nu în ultimul rând, poți reduce cantitatea de murdărie ce pătrunde în interior prin alocarea unui spațiu special pentru pantofi. Nu intra în toate încăperile cu încălțămintea purtată în exterior, ci descalță-te atunci când ajungi acasă.
Dacă îți dorești să ai grijă de sănătatea ta într-un mod corespunzător, nu ezita să iei măsurile necesare pentru a te proteja împotriva poluării!
Sursa foto: shutterstock.com
