Stiri

Ai nevoie de un purificator de aer? Tot ce nu știai despre aceste aparate

Ești alergic sau simți că gâtul ți se usucă noaptea? Ai impresia că aerul din casa ta este greoi? În acest scurt ghid vei obține câteva răspunsuri referitoare la nevoia unui purificator de aer pentru locuința ta. Înainte de toate, trebuie să afli dacă acestea sunt compatibile cu locuința ta sau nu și pentru a răspunde corect la această întrebare, este important să știi că, în general, aerul din casa ta este de până la 5 ori mai poluat decât cel din exterior.

Acest fapt se datorează, în principal, aerisirii slabe sau substanțelor chimice conținute în spray-urile de curățare de uz casnic, dar și din cauza urmelor de mucegai, bacteriilor și alergenilor care se găsesc în interiorul casei tale.

Cum funcționează un purificator de aer?

Modul în care funcționează un purificator de aer este de a elimina acești agenți poluanți. Majoritatea purificatoarelor de aer funcționează în două moduri:

  • Folosind un filtru HEPA, care aspiră particule și le captează, astfel încât să nu poată pluti în aer
  • Folosind un generator ionic, care emite ioni încărcați negativ în aer, care se fixează pe particulele de toxine și le elimină

Purificatoarele de aer care sunt prevăzute cu un filtru HEPA sunt capabile să capteze 99,97% din particule, incluzând majoritatea alergenilor, bacteriilor și chiar virușilor. Un purificator de aer care folosește un generator ionic funcționează într-un mod diferit, deoarece include o placă de colectare electrostatică pentru a strânge toxinele, dar nu este întotdeauna eficient 100%.

Indiferent de tipul de purificator pe care vrei să-l cumperi, ambele tipuri funcționează la fel de bine pentru a curăța aerul din jurul tău. Prin eliminarea particulelor nocive din aer, acești contaminanți nu au posibilitatea de a intra în plămâni în timp ce respiri. Cu cât inhalezi mai puține particule dăunătoare, cu atât ești mai sănătos.

Poți vedea o listă de purificatoare de aer și a compara cele mai bine cotate produse pe comenzi.ro, astfel vei știi ce îți este necesar pentru locuința ta.

Ai nevoie de un purificator de aer?

În mod clar, având în vedere eficiența lor, nu sunt o investiție proastă dacă îți dorești un aer mai curat în jurul tău. Pentru unii oameni cu afecțiuni respiratorii, un purificator de aer este un dispozitiv excelent, însă nu toți se bucură de aceleași rezultate.

  • Da, ai nevoie de un purificator dacă:

Suferi de alergii sau de astm, pentru că vei observa o îmbunătățire semnificativă în respirație  atunci când folosești un astfel de aparat. Un purificator poate capta bacteriile aeriene dăunătoare și virusurile care provoacă boli și este util dacă ai un copil în creștere sau ești predispus la infecții respiratorii. 

  • Nu, nu ai nevoie de un purificator dacă:

Niciuna dintre situațiile de mai sus nu ți se potrivesc. Cel mai probabil nu vei observa o schimbare mare în starea generală de sănătate, deoarece nu ești sensibili la alergeni sau predispus la infecții respiratorii, ca majoritatea persoanelor. Este, însă, indicat pentru simplul fapt că vei respira aer mult mai curat, ceea ce este important pentru sănătatea ta.

Concluzionând, iată câteva aspecte esențiale de care trebuie să ții cont atunci când vrei să faci o schimbare în calitatea aerului pe care îl respiri. Micile schimbări ale stilului de viață, însă, vor îmbunătăți semnificativ starea generală a corpului tău, așa că pune sănătatea pe primul loc!

Sursă foto: pinterest.com

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top