casti de copiat
Stiri

Team building-uri perfecte pentru angajati

In societatea moderna se pune tot mai mult pret pe spiritual in echipa si pe dezvoltarea personala a fiecarui angajat. Astfel, a aparut conceptul de teambuilding. Acesta face referire la iesiri in alt cadru decat cel profesional in care membrii echipei sunt supusi la teste, se relaxeaza si au oportunitatea sa-si consolideze relatia de colegialitate cu ceilalti. Ei petrec cateva zile departe de birou, tocmai pentru a se putea evalua evolutia angajatilor, atat la nivel individual, cat si al intregului grup.

Team building-ul – Redescoperirea propriei persoane

Punand accent pe practica, acest tip de activitate inglobeaza diverse programe destinate special descoperirii sinelui fiecarui individ, cat si a celor din echipa din care face parte. Prin joc si exersare sunt create diverse concepte noi in vederea acumularii de experiente, a invatarii prin exercitiu practic si dinamic.

Pe langa faptul ca ajuta la strangerea legaturilor dintre angajati activitatile team building evidentiaza latura fiecaruia – creativa, de comunicare, strategie, negociere etc. Toate aceste deprinderi rezultate in urma actiunii vor avea un rol semnificativ in performantele pe care le vor avea in viitor oamenii. Intrucat este un eveniment destinat dezvoltarii atat pe termen scurt, dar si pe termen lung, organizatorii ofera experiente unice participantilor, folosind ajutorul specialistilor in comunicare, psihologi, antrenori de fitness, nutritionisti si a altor persoane cu spirit artistic.

Asa cum s-a precizat anterior, beneficiile unei astfel de experiente de parcurgere a unui drum spre cunoastere de sine, al unui teambuilding, sunt nenumarate.

Dezvoltare laturii comunicationale

De la activitatile in natura in care sunt necesare calitati de coordonare si lucru in echipa la boardgames sau jocuri de societate, comunicarea este primordiala si cea care face diferenta intr-un grup de indivizi.

Spirit creativ

Alte activitati sunt reprezentate de cele in care imaginatia trebuie sa isi faca simtita prezenta, de pilda, imaginarea diverselor situatii si testarea limitelor fiecarui individ. Probele de creativitate, confruntarile directe cu partenerii si spontaneitatea sunt trei dintre provocarile pe care team building-ul le pregateste pentru cei interesati.

Strategie

Pe langa reactii rapide, decizii spontane si sincronizare cu restul membrilor echipei, spiritul analitic este inca o latura pe care se pune accent si se doreste a fi dezvoltata. Astfel, crearea unor strategii, spontaneitatea, reactia in fata unor situatii limita vor fi exploatate la maximum.

Distractie

Cum actiunea nu se petrece intr-un cadru formal, ci este privita ca pe o iesire, distractia si sportul sunt combinate rezultand activitati demne de a fi memorate. Asadar, fiecare team building este o aventura si un drum spre cunoastere presarat si cu zambete, emotii, dileme, sport, dans si experiente in natura.

Negociere si leadership

Oricine trebuie sa stie sa negocieze in favoarea lui, sa fie persuasiv si sa fie capabil sa isi exprime punctul de vedere cu argumente valide. Tocmai de aceea, exista activitati dezvoltate special pentru a spori si a forma aceste abilitati care il vor ajuta pe individ sa se transforme intr-un bun negociator.

Un team building reusit are ca rezultat generarea unei stari de siguranta atunci cand se lucreaza in echipa, tocmai de aceea organizatorii acestei experiente pun pret pe motivare, dezvoltarea fiecarui individ, invingerea anumitor frici, calitatea deciziilor si, nu in ultimul rand, un mediu de desfasurare placut si primitor.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top