Stiri

The Future is Digital: joburi garantate și o carieră sigură în programare

În cadrul evenimentului “The Future is Digital #behindcoding”, experții Codecool au detaliat cele trei variante ale cursului de Full Stack Developer (full time online sau offline și Weekend), cel mai căutat curs de programare în prezent.

“La întâlnirea cu tinerii din Iași am avut o discuție deschisă despre întregul parcurs educațional Codecool și despre oportunitățile din industrie. Așa cum sugerează numele evenimentului, am încercat să familiarizăm participanții la eveniment cu viitorul digital. Am simțit dorința lor de a fi ajutați pe durata procesului de învățare, dar și nevoia de opțiuni flexibile de plată a cursurilor.
Mai mult, peste jumătate dintre participanți nu aveau cunoștințe anterioare de programare dar faptul că au venit la eveniment pentru a afla mai multe informații, ne arată că se gândesc serios la ideea unei formări în IT, după un model participativ, cu suportul unor mentori calificați capabili să facă un transfer foarte bun de cunoștințe și să îi ghideze în învățare”, afirmă Claudia Tamași, Country Manager Codecool.

Întâlnirea de la Iași face parte dintr-un demers mai amplu al Codecool de promovare a beneficiilor școlii de programare, în contextul extinderii garanției joburilor atât în Iași, Cluj și Timișoara, pe lângă București precum și a noului format Full Stack Developer Weekend, adaptat pentru cei care caută o reconversie profesională în domeniul IT&C.

Codecool este poate cea mai intensă școală de programare din România, ce oferă garanția contractuală a unui job la o companie mare din sectorul IT&C după absolvirea cursurilor. Mentorii din echipa școlii au în medie 10 ani de experiență în IT&C și aplică metode de formare de tip mastery based learning, bazate pe practică. Relația de mentorat, simularea situațiilor reale de

Despre Codecool

Codecool este una dintre cele mai mari școli de programare din regiunea CEE. Cu o creștere rapidă din 2014, este deja prezentă în 4 țări: Austria, Polonia, România și Ungaria, iar cei peste 2.000 de absolvenți ai cursului orientat pe practică au ocupat deja posturi de dezvoltatori la cei peste 300 parteneri corporate ai Codecool, din întreaga Europa. Principalul program de formare de la Codecool este cursul de Full-Stack Developer, iar în România, formarea se desfășoară în București sau online, în timpul saptamanii sau în weekend și vine la pachet cu garanția unui loc de muncă și cu opțiunea de plată ulterioară.

Codecool își pregătește cursanţii pentru cerințele companiilor care angajează profesioniști în domeniul tehnologiei. Pe lângă aptitudini tehnice la cerere, cum ar fi programarea în 4 până la 6 limbaje, cursanții dezvoltă și aptitudinile interpersonale necesare, cum ar fi comunicarea, gestionarea timpului, prezentarea etc.

În septembrie 2022, Codecool și Software Development Academy au fuzionat pentru a deveni unul dintre cele mai puternice centre europene de formare și integrare de talente în piața IT&C. Fuziunea celor două companii crește capacitatea de a oferi partenerilor de business din Europa și mai mulți programatori și specialiști IT&C, capacitatea de instruire anuală a cursanților în domeniile producției de software, testare cod și securitate cibernetică urmând să ajungă până la 15.000 – 20.000 de persoane.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top