Evenimente

The Future is Digital: joburi garantate și o carieră sigură în programare

Behind the scenes of coding: Meet Codecool @Iași | 03.11.2022 | 18.30 -21.30 la Acaju Cafe (Anastasie Fătu 2A)

The Future is Digital! Iar industria de software și servicii IT din România este în Top 5 industrii angajatoare din țara noastră, cu peste 135.000 de angajați în 2020 (ANIS).

Așadar, cine vrea să urce pe valul de oportunități din domeniul IT&C (job asigurat după finalizarea școlii de programare, cu salarii brute entry level de 1300 – 1900 EUR) este invitat să participe la Open Day Codecool – Behind the scenes of coding, joi, 3 noiembrie 2022, începând cu ora 18.30, la Acaju Café, Iași.

În cadrul întâlnirii de 3 ore, mentori, studenți și experți în recrutare de la Codecool vor discuta deschis cu ieșenii despre joburile din industria IT – ce înseamnă o carieră în acest domeniu (fie că este vorba despre primul job sau reconversie profesională) și garanția jobului după absolvirea Codecool, în București, Iași, Cluj și Timișoara sau chiar remote; care sunt și ce presupun profesiile viitorului;  despre cum se pot susține financiar studenții pe perioada cursurilor și care sunt beneficiile unice ale celui mai popular curs Codecool: Full-Stack Developer, în varianta de studiu zilnic sau de week-end.

Din partea echipei Codecool vor participa, printre alții, Claudia Tamași – Country Manager Codecool România, Corina Iancu – Student Recruiter Codecool și Bogdan Toader – Mentor Codecool. Alături de ei se va afla și Cristian Bălan, student Codecool care, la cei 22 de ani, a început cursul Full-Stack motivat de dorința de a studia și de a putea folosi ce învață în orice domeniu, oriunde în lume, convins de faptul că “vreau să fiu calibrat la felul în care mâine va arăta viitorul și să fac ceva important cu viața mea, contribuind la crearea lui”.

Cel mai cautat curs Codecool este cel de Full-Stack Developer, despre care abia aștept să vorbim pe 3 noiembrie la Iași. Această formare se potrivește celor care văd într-un curs intensiv o alternativă la facultate (de programare sau nu), dar și celor care urmează o facultate non tech care nu le (mai) oferă o perspectivă de viitor, sau au ales o facultate tech, dar le lipsește partea practică atât de importantă pentru un job, sau care pur și simplu nu au răbdare să stea între 3 și 5 ani într-o facultate, ci vor să obțină un job în IT în 10 până la 16 luni, celor care vor sa învețe ceva nou, să își schimbe cariera într-un domeniu de permanentă actualitate”, Corina Iancu – Student Recruiter Codecool.

Codecool are o ofertă de cursuri perfectă pentru tinerii aflați la început de carieră, interesați de domeniul tech și programare, care caută un start sigur în carieră dar și pentru profesioniștii cu experiență interesați de domeniul tech și programare, care au înțeles avantajele unui job bine plătit și doresc să își construiască o carieră nouă în București, Iași, Cluj sau Timișoara.

Când vin la Codecool, în funcție de cursul pe care-l aleg, studenții fac primii pași în programare ajutați de tehnologiile utilizate în dezvoltarea front-end – HTML, CSS și JavaScript. Trec apoi mai departe și învață cum se lucrează cu librării moderne de front-end, mai specific React și învață și cum să testeze aplicațiile pe care le dezvoltă. De asemenea vor învăța limbajul – C# sau Java, elementele de bază ale OOP și principiile SOLID. La final vor explora și aspecte tehnologice mai avansate, inclusiv multithreading, structuri de date și tranzacții în SQL, Spring sau ASP.NET, C# pe partea de back-end cu front-end React. Tehnologiile evoluează însă foarte rapid și ca să ținem pasul, ne adaptăm curricula conform nevoilor angajatorilor și a pieței.” ne spune Bogdan Toader, Mentor Codecool.

După ce vor termina cursul nostru de Full-Stack Developer, care conține și o componentă esențială de dezvoltare a aptitudinilor interpersonale precum munca în echipă, comunicarea constructivă, gestionarea timpului sau prezentarea, absolvenții se pot aștepta la un salariu brut entry level de 1300 – 1900 EUR și, în maxim 2 ani, pot ajunge chiar și la venituri brute de până la 3000 EUR. Astfel, le garantăm că timpul, banii și efortul pe care l-au investit în viitorul lor vor avea rezultate pe termen lung. ” ne spune Claudia Tamași, Country Manager Codecool.

Pe lângă discountul de 25% din oferta Codecool, valabilă pe parcursul lunii noiembrie, participanții la Open Day Codecool – Behind the scenes of coding beneficiază de un extra discount de 5% pentru că au fost prezenți la eveniment și de încă 5% dacă iau rapid decizia de a deveni studenți.

În plus, la eveniment, Codecool va oferi prin tragere la sorți, 3 vouchere la eMAG, de 500 RON fiecare, la finalul întâlnirii.

Evenimentul se va termina cu networking & wine, poze, concursuri și alte surprize.

Pentru înscrieri la eveniment: pagina evenimentului.

The Future is Digital. Don’t miss it!

#codecool #openday #thefutureisdigital #behindthescenesofcoding

***

Despre Codecool

Codecool este una dintre cele mai mari școli de programare din regiunea CEE. Cu o creștere rapidă din 2014, este deja prezentă în 4 țări: Austria, Polonia, România și Ungaria, iar cei peste 2.000 de absolvenți ai cursului orientat pe practică au ocupat deja posturi de dezvoltatori la cei peste 300 parteneri corporate ai Codecool, din întreaga Europa. Principalul program de formare de la Codecool este cursul de Full-Stack Developer, iar în România, formarea se desfășoară în București sau online, în timpul saptamanii sau în weekend și vine la pachet cu garanția unui loc de muncă și cu opțiunea de plată ulterioară.

Codecool își pregătește cursanţii pentru cerințele companiilor care angajează profesioniști în domeniul tehnologiei. Pe lângă aptitudini tehnice la cerere, cum ar fi programarea în 4 până la 6 limbaje, cursanții dezvoltă și aptitudinile interpersonale necesare, cum ar fi comunicarea, gestionarea timpului, prezentarea etc.

În septembrie 2022, Codecool și Software Development Academy au fuzionat pentru a deveni unul dintre cele mai puternice centre europene de formare și integrare de talente în piața IT&C. Fuziunea celor două companii crește capacitatea de a oferi partenerilor de business din Europa și mai mulți programatori și specialiști IT&C, capacitatea de instruire anuală a cursanților în domeniile producției de software, testare cod și securitate cibernetică urmând să ajungă până la 15.000 – 20.000 de persoane.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top