Stiri

Top 10 cei mai valorosi Ieseni

Abia revenit in Iasi incerc sa prind din urma ce-am pierdut prin a citi presa si in cotidianul Ieseanul gasesc un articol, de sfarsit de an, foarte interesant ce se numeste “Ieseni de nota 10“. Este un top 10 a celor mai reprezentativi ieseni fie ca-s din viata politica, a afacerilor, de noapte, sportivi si asa mai departe.

Pe primul loc se afla domnul Iulian Francu, un prosper om de afaceri din iasi care are o cifra de afaceri de peste 11 milioane de euro si e bine de stiu faptul ca omul asta in urma cu 13 ani plecase in Italia la munca, a inceput prin a cara mortar cu spatele si dormind prin biserici. In momentul de fata precum banuiati are o firma de constructii care il face celebru prin munca ce-o depune si cifra de afaceri detinuta binenteles, Iulian Francu este primul roman ce a primit distinctia “Mercurio D’Oro” din partea guvernului Italian. Momentan detine o vila de 600.000 Euro in Italia, iar in Iasi a cumparat la inceputul acestui an cu 2,6 milioane de euro, blocul de langa Hotel Continental ( pentru cei ce nu-l stiu este blocul de vis-a-vis de Hotel Select ).

Pe locul 2 este proaspatul deputat Tudor Ciuhodaru, dar si coordonatorul UPU Spitalul de Urgente, el a fost surpriza alegerilor din acest an si as dori sa nu insist asupra acestui “iesean de nota 10″ pentru ca personal nu stiu prea multe de el si de moment ce este implicat in politica nu ma intereseaza.

Pe locul 3 se situeaza o domnisoara de 19 ani, Andrada Ianus, care in acest an a devenit olimpica internationala la fizica, olimpiada ce sa tinut la Vietnam, eleva Colegiului National ( din Iasi binenteles ). La competitie au participat 380 de candidati din 82 de tari. Asa da Iesean de nota 10, nu ca altii !

Locul 4 este ocupat de Mihaela Popa, senatod PD-L, este o fosta profesoara de marematica ( probabil platita prost si hotarata sa-si ia inima in dinti si sa faca dreptate pentru toti, bine bine asa vor toti ), dar cum face parte din politica neinteresanta din Romania, trecem la locul 5 care este ocupat de patru familii din iasi ce au acceptat sa doneze organele rudelor lor, aflate in moarte cerebrala, unor oameni ce aveau ca singura sansa de supravietuire, transplantul.

Locul 6 dupa parerea celor de la Ieseanul ar fi fotbalistul Marius Onofras, fostul jucator al Politehnicii Iasi datorita numarului de goluri inscrise in topul Diviziei A. Bine ca nu a fost trecut in top si Ionut Balba, pentru ca si el ocupa locul 1 in clasamentul betivilor la volan, daca la fotbal nu se descurca macar la ceva sa fie si el bun.

Locul 7 este destinat jurnalistilor Alex Livadaru si Marius Ivan, castigatorii premiilor Emmy in televiziune, fostii angajati ai PRO TV Iasi au primit premiu la categoria “Stiri” pe anul 2008.

Locul 8 este oferit castigatorului mareleui premiu la Loto 6/49, in luna august a acestui an, omul castigand 2,8 milioane de euro, interesant premiu sincer mai bine treceau in top cel mai sarac si mai curat iesean decat pe cineva care s-a “procopsit” cu o caruta de bani nemunciti. Nu stiu ce a facut pentru orasul Iasi acest barbat, dar daca celor d ela redactia Ieseanul considera ca are un loc aparte in top atunci asa o fi.

“Pavarotti din Carpati” pe numele sau Costel Busuioc, originar din com. Tomesti ocupa locul 9, unde din zidar a ajuns o adevarata vedeta muzicala, din nefericire la Iasi unde a avut un concert ce trebuia sa fie de zile mari, iesenii nu s-au obosit sa cumpere bilete datorita pretului foarte ridicat.

Ultimul loc, dar nu cel din urma este ocupat de cetateanul cu “buletin de Iasi”, omul de rand calator de maxi taxi si a cutiilor de carton supranumite “tramvaie”, care sta la cozi imense sa-si plateasca taxele si impozitele, desi se imprumuta de pe la rude pentru asi permite acest lucru, cetatean ce si-a exercitat dreptul de vot dar din nefericire nu a avut si cine sa-i asculte problemele. Dupa parerea mea locul 1 trebuia ocupat de cetateanul de rand care suporta gunoaiele politice si promisiunile desarte facute de mai marii conducatori a minunatei noastre Capitale a Moldovei.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top