Stiri

3 elemente importante pentru o persoană activă

Stilul de viață al unei persoane care practică sport trebuie să fie atent realizat. Indiferent că ești o persoană care face sport doar din plăcere sau chiar de performanță sunt câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere. 

Iată 3 elemente la care trebuie să ai grijă când faci sport!

  1. Importanța somnului

Somnul nu este doar o stare pasivă prin care corpul trece pe perioada unei nopți. Somnul este cea mai importantă activitate pentru corp, deoarece în acel moment îi oferim corpului nostru pauza de care are nevoie pentru a se regenera în urma unei zile mai dificile și momentul în care se dezvoltă. Un program normal de somn ajută la creșterea calității vieții, la sănătatea mintală și la cea fizică. Dacă nu avem grijă să ne odihnim printr-un ciclu normal de somn, suntem predispuși la ineficiență, o stare de spirit mai puțin agreabilă pentru cei din jur, iar stările de nervozitate sunt mai dese.

Fiind și un sportiv, somnul face parte din antrenament. Fără a avea un somn de 7 sau 8 ore pe noapte, rezultatele noastre sportive se vor micșora. Indiferent că jucăm tenis, facem jogging sau că mergem la sala de fitness de câteva ori pe săptămână și așteptăm rezultate din partea noastră, acest lucru nu se poate întâmpla fără un program normal de somn. 

  1. Nutriția sportivă

Pentru o performanță cât mai bună, o persoană activă sau un sportiv trebuie să știe ce fel de alimente, fluide și nutrienți trebuie să consume pentru a avea energia necesară realizării unui antrenament. Alimentele consumate diferă de la o zi la alta, în funcție de efortul depus și de sportul practicat. Un plan alimentar corect realizat trebuie să cuprindă numărul exact de calorii pe care corpul trebuie să le consume. Indiferent de ce plan alimentar alegem, trebuie să avem grijă la numărul de proteine, grăsimi și de nutrienți pe care îi consumăm. Planul nutritiv diferă de la o persoană la alta în funcție de rezultatele dorite și de activitatea pe care o realizează. Este important să ne consultăm cu o persoană de specialitate care cunoaște cantitățile ideale unei diete de sportiv.

  1. Suplimentele alimentare

Suplimentele alimentare au și ele un rol important în dieta unui sportiv și nu numai. Trebuie să luăm în considerare că acestea nu înlocuiesc o masă ci vin ca un plus de vitamine pentru noi. Suplimentele ne ajută să ne îmbunătățim aptitudinile fizice. Pentru a ne ajuta articulațiile și oasele să nu sufere din urma antrenamentelor avem nevoie să folosim un complex de vitamine și minerale pentru oase, deoarece nu putem să obținem vitaminele necesare doar din nutriția alimentară. Pentru o gamă variată de vitamine poți să arunci un ochi pe Nutriland.ro deoarece oferă o gamă variată de vitamine și minerale pentru oase care vin sub formă de comprimate sau pudră cu diferite arome.  

Acestea comprimată conțin condroitină și glucozamină, importante pentru prevenirea inflamațiile dintre oase. Nu doar sportivii pot să folosească aceste vitamine, fiind recomandate tot mai multor persoane care au o viață activă sau suferă de anumite dureri.

Sportul în sine nu poate fi niciodată suficient pentru a ne atinge scopurile propuse odată cu adoptarea unui astfel de comportament. Dacă nu completăm stilul de viață care implică practicarea de exerciții fizice cu un somn calitativ, alimentație sănătoasă și cu monitorizarea nivelului de vitamine din corp, se poate ajunge la efecte ineficiente sau chiar dăunătoare organismului. 

Sursa foto: pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top