Stiri

Top 4 lucruri pe care trebuie sa le stii neaparat despre depresie

Intr-un prezent care este dominat de goana dupa partea materiala a vietii, din ce in ce mai multi tineri ajung sa sufere de depresie, o boala mult prea comuna in randul indivizilor cu varste fragede. Medicii de specialitate au studiat aceasta tulburare, din dorinta de a descoperi care sunt cauzele ce o pot declansa, care sunt simptomele care indica instalarea depresiei in organism, dar si tipurile de tratamente la care pot apela indivizii, in vederea redobandirii echilibrului psihic si fizic.

 

In randurile ce urmeaza sunt prezentate cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie persoanele care sunt predispuse la stari depresive, astfel incat sa le poata preveni si, daca este cazul, chiar sa le trateze!

Depresie: ce este?

Pentru inceput, important de precizat este faptul ca depresia este o boala psihica, din cauza careia indivizii pot ajunge sa isi piarda controlul asupra vietii din toate punctele de vedere. Este vorba despre o tulburare care influenteaza in mod negativ felul de a gandi, dar si modul in care oamenii isi contruiesc si consolideaza relatiile cu persoanele din jur. Cei mai multi dintre oamenii care sufera astazi de depresie au varste cuprinse intre 18 si 35 de ani.

Cauze

In ceea ce priveste cauzele care pot conduce la aceasta boala, ele sunt numeroase si nu trebuie niciodata neglijate. De exemplu, schimbarile majore care au loc in viata cuiva, asa cum sunt schimbarile de job sau nasterea unui copil, problemele de ordin financiar, problemele legate de relatiile interpersonale (de dragoste sau de familie), dar si pierderea cuiva drag sunt printre cele mai cunoscute tipuri de declansatoare ale depresiei.

Mai mult, medicii sustin ca tulburarea poate fi provocata si de un nivel extrem de ridicat de stress la locul de munca ori de starile de singuritate pe care indivizii le traverseaza la un moment dat.

Simptome

Lista simptomelor care pot indica tinerilor care sufera de o boala psihica este una extrem de lunga. Adolescentii si adultii trebuie sa aiba in vedere urmatoarele: starile de tristete, nelinistea, furia si iritabilitatea, pierderea interesului pentru activitatile preferate, lipsa de energie, oboseala continua, incapacitatea de a actiona la fel de repede in gandiri si in miscari ca inainte, dar si incapacitatea de a dormi bine. Mai mult, printre semnele care pot indica aparitia depresiei se numara si durerile de cap inexplicabile, durerile in piept, dar si gandurile constante vizavi de moarte ori de sinucidere.

Tratamente

Din fericire, persoanele depresive au la dispozitie mai multe tipuri de tratamente la care pot recurge pentru a se simti bine din nou din punct de vedere fizic si mental. De exemplu, pacientii pot apela fie la terapie cognitiva, fie la tratamente medicamentoase.

Cei care iau antidepresive trebuie sa faca, insa acest lucru numai sub atenta supraveghere a unui doctor de specialitate, pentru a se asigura ca pastreaza doza zilnica indicate. Este vorba despre medicamente care ajuta la imbunatatirea nivelului de serotonina si norepinefrina din creier, substante chimice esentiale pentru buna dezvoltare a mentalului!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top