Diverse

Top 5 activități sportive la îndemâna oricui

Nu mai este de multă vreme un secret faptul că activitățile sportive sunt cruciale pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Mișcarea de orice fel contribuie la o inimă sănătoasă, oase puternice și echilibrul general al organismului. Statul zilnic pe scaun poate avea un efect dezastruos asupra speranței de viață, dar, din fericire, studiile demonstează că orice fel de activitate fizică (chiar și moderată sau în reprize scurte) întreprinsă pe durata zilei crește și îmbunătățește viața oricărei persoane. Din păcate, este destul de dificil să ai o rutină de exerciții fizice zilnice, mai ales când lucrezi de acasă, totuși, există și activități dinamice care pot fi integrate în programul oricui, iată care sunt acestea:

1. Yoga
Dacă trăiai cu impresia că yoga este doar despre inspirație/expirație și stat în poziții relaxante,
ar trebui să-ți reconsideri opinia. O bună parte din exerciții sunt recunoscute pentru intensitate și efortul necesar efectuării. Acesta este și motivul pentru care, deși nu pare la prima vedere, yoga tonifiază și oferă o repriză consistentă de cardio. Nici nu ai nevoie de echipamente costisitoare, o simplă saltea este suficientă.

2. Mersul pe jos

O plimbare scurtă este mereu un tip de exercițiu ușor și accesibil oricui. Această activitate reducere nivelul de stres și anxietate și protejează activ împotriva depresiei. Poți asculta un podcast, muzică, sau poți instala jocuri bazate pe geocaching gen Ingress sau Pokemon Go pentru a interacționa cu obiectele virtuale amplasate în lumea reală. Nu uita să mergi pe scări ori de câte ori ai ocazia, mai ales dacă locuiești la un etaj superior. Îți vor tonifia mușchii fesieri și evident, vor aduce o îmbunătățire în raportul alimentație-calorii.

3. Mersul pe bicicletă

O plimbare cu bicicleta este terapie curată. Te încarci cu energie pozitivă, descoperi locuri noi împreună cu prietenii sau doar mergi oriunde ai nevoie. Ca și aport de cardio, bicicleta este aur curat. Reduce riscul de infarct la jumătate, asta pentru că, atunci când pedalăm, ritmul cardiac crește în timp ce tensiunea arterială scade. Dacă îți este frică să te avânți prin trafic, poți folosi inclusiv o bicicletă statică. Se găsesc la un preț rezonabil în magazinele sportive, sau poți adapta o bicicletă normală pentru a funcționa indoor, pe un stand care opune o rezistență reglabilă la pedalat.

 

4. Alergare
Dacă ne stabilim o zi pe săptămână în care să alergăm la un ritm rezonabil, viața noastră va fi mult mai plăcută. Imediat după primul kilometru intervine o stare de bună-dispoziție iar creierul nostru se va putea focusa mult mai bine pe durata zilei. Mai mult, starea de mulțumire și împlinire de la finalul alergării este un boost pentru moral și sănătatea psihică. Să nu uităm că alergarea este un motiv perfect pentru socializare, în fiecare oraș mare existând comunități de alergători unde poți cunoaște oameni noi care să te motiveze, sau de ce nu, chiar și persoana iubită.

 

5. Cross fit
Deși e un concept relativ nou pentru România, cross fit-ul are beneficii imense asupra fizicului și a stării de sănătate. Ca și definiție, acest sport poate fi catalogat precum o serie de antrenamente scurte dar intense.

În funcție de condiția fizică și timpul de care dispunem, antrenamentele pot fi structurate pe serii de exerciții efectuate acasă, la sală sau în fața laptopului, urmărind antrenamente live sau înregistrate.

Cele mai cunoscute beneficii ale cross fit-ului sunt: arderea de calorii, menținerea greutății, creșterea forței fizice și a condiției fizice.

Pentru a ne asigura că nu stricăm ceva în timp ce încercăm să reparăm sau să îmbunătățim altceva, sunt recomandate suplimentele pentru sănătatea încheieturilor, disponibile la KiwiGym inclusiv în varianta pudră.

BONUS: Dansează cât mai mult! Alege-ți muzica preferată și dansează în intimitatea propriei locuințe, undeva la 30 de minute pe zi.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top