Stiri

TOP 5 greșeli pe care le fac românii când călătoresc în Grecia

Vacanțele în străinătate reprezintă un motiv de bucurie, iar tentația multora dintre turiști este să planifice călătoria până la ultimul detaliu și să maximizeze oportunitățile de distracție. De aceea, experiența devine una obositoare și stresantă. Printre destinațiile favorite ale românilor pentru concediile de vară se numără Grecia. Și aici, o parte dintre ei au tendința de a-și crea un program încărcat și de a încerca să controleze fiecare amănunt în parte. Există însă și alte abordări în ceea ce privește petrecerea zilelor libere într-o țară străină.

Află ce greșeli fac cel mai des românii atunci când își petrec concediul în Grecia

  1. Aleg destinații aglomerate.

Deoarece vor să se bucure de aceleași experiențe ca apropiații lor, mulți aleg zone foarte populare, precum Lefkada sau Halkidiki. Aceste stațiuni primesc în fiecare an un număr foarte mare de turiști, astfel că atmosfera devine una aglomerată, iar locurile respective își pierd din farmecul specific. De aceea, poți alege, de exemplu, o vacanță în Rhodos cu Karpaten, pentru a avea parte de o experiență autentică. O zonă “aerisită” îți va permite să apreciezi mai mult peisajele naturale, monumentele și bogăția culinară.

  1. Călătoresc cu mașina sau autocarul.

O altă greșeală, pe care mulți o regretă la finalul sejurului, este deplasarea cu mașina sau cu autocarul. Deși propriul autoturism îți oferă o doză de independență și posibilitatea de a explora zona în care călătorești, ruta dintre România și Grecia este obositoare și durează mult. Astfel, vei risipi două zile doar pe drum. Varianta cea mai convenabilă este cea a avionului, deoarece un zbor durează două ore, iar prețurile sunt accesibile. Cei care vor să aibă un autovehicul la dispoziție, pot închiria unul la aterizare.

  1. Își pregătesc prea multe bagaje.

Unul dintre obiceiurile specifice persoanelor autohtone este să împacheteze un număr foarte mare de haine și obiecte pe care le iau cu ei în vacanță. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul celor care călătoresc cu copii de vârste fragede. Un bagaj exagerat te va obosi și îți va crea un stres în plus. De asemenea, va trebui să te ocupi de toate acele lucruri la întoarcerea acasă. Prin urmare, alege strictul necesar pentru a pleca la drum. Dacă vei avea nevoie de un obiect anume, cu siguranță îl vei putea cumpăra și din Grecia. 

  1. Planifică un itinerariu prea încărcat.

Din dorința de a profita cât mai mult de concediu, călătorii concep o listă lungă de atracții turistice pe care să le viziteze. Din nefericire, și acest obicei conduce la extenuare. Este recomandat să alege două sau trei puncte de interes, iar în rest să explorezi regiunea în mod spontan. Astfel, te vei putea odihni atunci când vei simți nevoia. Nu uita că este important să te întorci energizat din concediu.

  1. Petrec prea mult timp făcând poze și selfie-uri.

Un alt obstacol pe care oamenii îl pun singuri în calea reușitei vacanței lor este acela de a se concentra exclusiv pe realizarea fotografiilor și a selfie-urilor. Astfel, uită să se bucure în mod autentic de experiențele de care au parte și sunt mai preocupați de a crea mii de poze la care nu se vor uita niciodată. De asemenea, petrec mult timp pe rețelele sociale, pentru a împărtăși cu cei cunoscuți lucrurile pe care le experimentează. Nu uita că selfie-urile afectează stima de sine, astfel că vei sfârși mai obosit și mai frustrat decât este cazul.

Prin urmare, evită aceste greșeli și bucură-te de o excursie în Grecia în mod autentic!

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top