Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 11 Mai 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9221 Lei jos
Dolar american – 4.4922  Lei jos
Lira sterlină – 5.6700 Lei sus
Francul elveţian – 5.0439 Lei sus

DECIZIE Zone cu restricții sau taxe pentru mașini, în București și alte 12 mari orașe. În vederea limitării emisiilor provenite din transportul rutier şi a îmbunătăţirii calităţii aerului şi sănătăţii populaţiei, în termen de cel mult 2 ani, Bucureștiul și alte 12 mari aglomerări urbane din țară, precum Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești și Timișoara, vor stabili zone cu nivel scăzut de emisie, în cadrul căreia vor institui restricții și/sau taxare pentru accesul autovehiculelor. Totodată, până în 2040, jumătate din vehiculele folosite la transportul public în muncipiile reședință de județ vor trebui să aibă emisii zero, iar, până la 1 noiembrie 2026, municipiile menționate trebuie să amenajeze benzi dedicate transportului în comun, prevede un proiect de lege adoptat de Parlament și analizat de Profit.ro.

STIRI DIN IASI:

Ghidul grădinițelor private din Iași. Cât costă înscrierea, școlarizarea și masa la principalele grădinițe din Iași. (iasulnostru.ro)

A fost autorizat supermarket-ul Mega Image de la Vama Veche. Mega Image a început lucrările de amenajare a unui nou supermarket: de data aceasta, magazinul va funcționa într-o clădire monument istoric – „Vama cu antrepozite -Vama Veche”, imobil care datează din anul 1893, fiind alcătuit din turn și antrepozite. (apix.ro)

Poli Iaşi s-a impus categoric pe teren propriu, 5-1, cu formaţia CSA Steaua, într-un meci al etapei a opta din play-off-ul Ligii 2. Este cea mai dură înfrângere suferită de CSA Steaua de la reînființarea secției de fotbal. Cu această victorie, moldovenii au câştigat matematic liga secundă.

Se reiau lucrările de modernizare a unei clădiri istorice din centrul Iașului: va deveni unitatea de cazare. Compania Moldoconstruct a primit undă verde de la Primărie pentru reluarea lucrărilor la imobilul de pe str. I.C. Brătianu nr. 20-22, clădire inclusă pe lista monumentelor istorice (fosta bancă Dacia). Beneficiarul vrea transformarea imobilului în unitate de cazare. (apix.ro)

Filmul zilei: The Crowded Room — Official Trailer | Apple TV+

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top