Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 8 Iunie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9615 Lei jos
Dolar american – 4.6393  Lei sus
Lira sterlină – 5.7558 Lei jos
Francul elveţian – 5.1136 Lei sus

Lionel Messi va semna cu echipa americană Inter Miami, după ce s-a despărțit de PSG. Starul argentinian a fost aproape să revină la FC Barcelona.

Agrivoltaicele câștigă popularitate în agricultură. Descoperă avantajele integrării acestui concept în ferme. Această combinație nu este una nouă, ci a fost propusă încă din 1981 de fizicienii germani Adolf Goetzberger și Armin Zastrow. Cu toate acestea, tehnologia a câștigat mai multă popularitate în ultimul deceniu, odată cu creșterea preocupărilor legate de schimbările climatice. Care este diferența între panourile solare clasice și agrivoltaice?

Klarna, principala companie de buy now pay later din lume, intră oficial și în România. Klarna este în SUA și alte țări un sinonim pentru cumpărături în sistemul “buy now, pay later”. Este un serviciu atât de popular încât devine verb, precum Uber. (nwradu.ro)

Top 4 cadouri ideale pentru copii. Alegerea unor cadouri pentru copiii este foarte ușoară atunci când este făcută de către părinți, întrucât știu ce le lipsește celor mici sau ce le-ar plăcea să primească. Mai greu este pentru cei care nu au copii și trebuie să cumpere un cadou pentru un copil cu ocazia zilei sale de naștere, de 1 iunie, fie de sărbători.

STIRI DIN IASI:

Săptămâna aceasta, Adda, Taxi, Robin & The Backstabbers cântă la Street FOOD Festival, în parcul Palas.

Andreea Balan & Jador @ Tiki Beach, 10 iunie. De evitat zona daca nu aveti treaba cu evenimentul. Se vor forma cozi uriase. Se pare ca apetitul iesenilor pentru concerte este unul destul de mare.

Polul industrial de la Miroslava: un investitor ridică o hală pe 3 hectare. Are în portofoliu proiecte în Germania, Polonia sau Turcia. (Ziarul de Iasi)

Undă verde pentru unul dintre cele mai mari parcuri solare din regiune: va fi construit la 40 km de Iași. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a avizat favorabil proiectul privind construirea parcului solar de la Vlădeni, proiect în care sunt implicați oameni de afaceri din Timișoara care au, ca parteneri, investitori din SUA, iar, la nivel local, pe fostul europarlamentar Cătălin Ivan, în parc vor fi montate 47.628 de panouri din siliciu monocristalin, dispuse pe orizontală în 1.701 de șiruri a câte 28 de panouri. „Se vor produce 1.200 MWh/an energie regenerabilă din sursă solară”. (apix.ro)

Un robot pentru interventii in caz de incendii a intrat in dotarea ISU Iasi. Autospeciala este destinata intervenției rapide în cazul incendiilor de mari proporții înregistrate la obiective și platforme industriale, fixe și mobile, precum și în zone comerciale (cu potențial de explozie), în spații închise sau deschise (contaminate chimic, biologic și nuclear), cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Expend4bles Trailer #1 (2023)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top