Stiri

Top 4 cadouri ideale pentru copii

Alegerea unor cadouri pentru copiii este foarte ușoară atunci când este făcută de către părinți, întrucât știu ce le lipsește celor mici sau ce le-ar plăcea să primească. Mai greu este pentru cei care nu au copii și trebuie să cumpere un cadou pentru un copil cu ocazia zilei sale de naștere, de 1 iunie, fie de sărbători.

Dacă acesta este și cazul tău, îți vom da noi idei de câteva produse ce se pot transforma în cadouri minunate. Este vorba despre produsele Little Dutch, de la brandul de origine olandeză ce le creează cu mare grijă pentru bebeluși, copii mici și preșcolari. Acestea se pot transforma cu ușurință în cadouri perfecte pentru orice copil.

Idei utile de cadouri pentru copii

Cărticică senzorială moale

O cărticică senzorială moale pentru bebeluși are multe avantaje pentru dezvoltarea lor. Din acest motiv, aceasta este întotdeauna o alegere foarte bună pentru aceștia. Câteva din avantajele sale sunt următoarele:

 • Dezvoltarea simțurilor: Cartea senzorială moale este concepută pentru a stimula diferite simțuri ale bebelușului, inclusiv auzul, vederea, gustul, mirosul și atingerea. Astfel, prin interacțiunea cu cartea, bebelușul își poate dezvolta abilitățile senzoriale.
 • Încurajarea explorării: Cărticica senzorială moale oferă bebelușilor oportunități de explorare. Acești își pot descoperi propria capacitate de a acționa și de a explora prin atingerea diferitelor texturi și materiale moi din cărticică.
 • Îmbunătățirea coordonării: Această cărticică moale poate ajuta și la îmbunătățirea coordonării și a dexterității bebelușului. Prin manevrarea elementelor acesteia, acesta își poate îmbunătăți abilitățile motorii.
 • Dezvoltarea limbajului: Totodată, cartea poate contribui la stimularea și dezvoltarea limbajului. Părinții pot folosi cărticica ca o modalitate de a începe să comunice cu bebelușul lor, descriindu-i texturile, formele și culorile pe care le văd.
 • Reducerea stresului: Aceasta poate fi o modalitate de a calma și reduce nivelul de stres al bebelușului. Elementele moi și texturile din cărticică pot oferi confort și siguranță bebelușului în momentele de stres sau anxietate.

Așadar, o cărticică senzorială moale poate avea multe avantaje pentru dezvoltarea bebelușului, de la stimularea simțurilor la dezvoltarea coordonării mână-ochi.

Puzzle din lemn cu sunete

Un puzzle cu sunete poate fi o alegere excelentă pentru dezvoltarea copiilor, în special pentru copiii mici. Iată câteva dintre avantajele unui puzzle cu sunete pentru copii:

 • Îmbunătățește coordonarea ochi-mână: Copiii trebuie să manipuleze piesele puzzle-ului pentru a-l rezolva, iar acest lucru îi poate ajuta să-și îmbunătățească coordonarea mână-ochi.
 • Dezvoltă abilitățile motorii fine: Prin manipularea pieselor puzzle-ului, copiii își dezvoltă abilitățile motorii fine și își îmbunătățesc dexteritatea.
 • Îmbunătățește memoria și recunoașterea formelor: Puzzle-ul cu sunete poate fi o modalitate distractivă pentru copii de a-și îmbunătăți memoria și de a recunoaște forme diferite, precum și culori.
 • Stimulează creativitatea și imaginația: Copiii pot fi încurajați să creeze propriile lor modele și forme cu ajutorul pieselor puzzle-ului și să-și dezvolte astfel imaginația și creativitatea.
 • Dezvoltă abilitățile auditive și de recunoaștere a sunetelor: Un puzzle cu sunete poate ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile auditive și să învețe să recunoască diferite sunete.
 • Încurajează jocul independent și cooperativ: Puzzle-ul cu sunete poate fi o activitate distractivă și educativă.

Așadar, alegerea unui puzzle din lemn cu sunete, îi va da șansa copilului care îl va primi să se distreze și să-și dezvolte diverse abilități.

Joc de cărți Quartets

Dacă vrei să oferi unui copil un cadou inedit, care să-i dea posibilitatea să se distreze și să și învețe în același timp lucruri noi, darul perfect poate fi jocul de cărți Quartets, un joc tradițional de cărți olandez.

Scopul acestuia este de a strânge seturi de 4 cărți potrivite. Pe fiecare carte apare imaginea unui animăluț. În timp ce se distrează alături de ceilalți jucând cărți, copilul nu doar  învață să recunoască animalele și mediul unde trăiesc acestea, ci își antrenează în același timp memoria și dobândește abilități importante, precum concentrarea și dezvoltarea cognitivă.

Joc de societate Lotto Animale

Socializarea în copilărie presupune acel proces în care copii învață să se relaționeze cu ceilalți într-un mod sănătos. Acest lucru presupune dezvoltarea capacității de adaptare la mediu și a personalității care permite fiecărui individ să se integreze în comunitatea sa.

Printre numeroasele beneficii ale dezvoltării socializării în copilărie se numără capacitatea de a forma prietenii sănătoase, de a empatiza, de a împărtăși cu ceilalți și de a învăța să lucreze în echipă.

Oferind drept cadou unui copil, un joc de societate precum Lotto Animale, îi dai șansa să învețe să recunoască și să potrivească imaginile, lucru care îl ajută în același timp și la concentrare și la stimularea abilitaților sociale.

Acest joc dispune 24 cartonașe cu animăluțe de 4 planșe, pentru 4 jucători care vor trebuie să găsească animăluțele și să completeze planșa. Prin jucător care găsește toate animăluțele de pe planșa sa, câștigă jocul.

Acestea fiind zise, ce părere ai, nu-i așa că produsele brandului Little Dutch sunt numai bune de făcut cadou celor mici? Alege cadoul care ți pare potrivit și fă o bucurie mare unui copil mic.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top