Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Luni 18 Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9388 Lei sus
Dolar american – 4.5768  Lei sus
Lira sterlină – 5.7595 Lei jos
Francul elveţian – 5.1664 Lei sus

Compania chineză Alibaba intenţionează să investească două miliarde de dolari în Turcia. Preşedintele Alibaba, Michael Evans, a făcut acest anunţ după o reuniune cu Erdogan care a avut loc vineri la Istanbul, a informat Trendyol, divizia din Turcia a Alibaba, într-un comunicat de presă. În comunicat nu se precizează când anume ar urma să fie făcută investiţia. (Economedia.ro) Ce bine era daca banii astia veneau in Romania.

STIRI SCURTE

Apple lansează astăzi iOS 17

O stațiune de schi din Franța se închide definitiv pentru că nu mai este suficientă zăpadă. Se apropie iarna. Și pentru încă o stațiune de schi din Franța, asta înseamnă să se confrunte cu realitatea că nu există suficientă zăpadă pentru a continua. La Sambuy, un oraș care administrează o destinație de schi pentru familii în apropiere de Mont Blanc, în Alpii francezi, a decis să își desființeze teleschiurile, deoarece încălzirea globală a redus sezonul de schi la doar câteva săptămâni, ceea ce înseamnă că nu mai este profitabil să le țină deschise, arată un reportaj CNN. (profit.ro)

STIRI DIN IASI

S-a deschis magazinul Mega Image din Vama Veche Iași

Magazinul Jumbo se va deschide la Iași în luna octombrie

S-a deschis Shaormeria Băneasa la Iași

O femeie din Iași are cele mai mari pisici din lume. Un singur exemplar costă 1.000 de euro. „Am adus-o dintr-o felisă cunoscută din Siberia”. Valentina Abuhnoaei, o femeie din Iași, iubitoare de animale, are cele mai mari pisici din lume. Cele 4 feline din rasa Maine Coon, una dintre cele mai scumpe din lume, au fost aduse de la crescătorii din Siberia și Republica Moldova. Prețul unui singur exemplar variază de la 500 la 1.000 de euro. Pisicile au putut fi admirate în cadrul unei expoziții desfășurate weekendul trecut la Palas Mall. (bzi.ro)

FOTO A început racordarea străzii noi spre Palas Campus la str. Palat. Lucrările la noua stradă care va face legătura între zona Palatului Culturii și Palas Campus au intrat în faza conectării arterei de circulație la str. Palat. Acest racord se face în condițiile în care Primăria avea în plan realizarea unui pasaj subteran în zonă, proiect care, după o licitație eșuată în 2022, pare unul abandonat. (apix.ro)

Miroslava: o firmă ieșeană va amenaja un aqua park pe un teren concesionat de la primărie. „Obiectul concesiunii: 20.000 mp teren intravilan sat Brătuleni, pentru înființarea unui parc de distracții care va cuprinde piscine pentru copii și adulți, zone de distracție pentru copii, zonă pentru desfășurare spectacole, zonă de alimentație, terase, clădire administrativă și parcare”, se preciza într-un anunț publicat de către Primăria Miroslava în prima parte a acestui an. (apix.ro)

Filmul zilei: Lessons in Chemistry — Official Trailer | Apple TV+

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top